UF

ШЫМКЕНТ НУГАСЫ

Категориясы: Тағам


Кептірілген алма жақсылап іріктеліп, жылы сумен жуылады. Суы сорықтырылады. Содан соң пышағының диаметрі 4-5 миллиметр ет тартатын машинкадан өткізіледі. Қазанға қант салынып, су қосылады, араластыра отырып, қою шырын пайда болғанша қайнатылады. Содан соң ұнтақталған алма салынып, 2-3 минут бойы араластырылады. Бұдан кейін қазанға жүзім салынып (оның езілген не тұтас күйінде болуы да мүмкін), лимон қышқылы құйылады. Бұл масса мұқият араластырылады. Салқындап, температурасы 90 градусқа жеткенде оған жеміс эссенциясы қосылып, формаларға құйылады. Формаларға алдын-ала қағаз төселіп қойылады немесе қант себіледі.

Осы процестер аяқталғаннан кейін массаның бетін тегістеп, тағы да қант себу керек. Содан соң 1-2 сағат ұстап, мөлшерін 25 х 25 мм етіп кесіп қант себіледі.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-03-15 17:02:46     Қаралды-1186

Мәлімет сізге көмек берді ма

Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

...

Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАКУ ПАХЛАВАСЫ

...

Бұл тоқаш қамырынан жасалатын тағам. Формасы қиғаш төрт бұрышты, ішіне алты қабат жаңғақ салынған және қант-бал шырыны сіңірілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮРЕС ӨНЕРІ ТАРИХЫНАН

...

Күш атасы атанған балуандык өнер - спорт сүйер қауымның ең қадірлісі десек, қателеспейміз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҮСТІРТТІҢ ТАС МҮСІНДЕРІ

...

Еліміздің батыс бөлігіндегі Маңғыстау облысы аумағында орналасқан көтеріңкі, жазық келген Үстірт және оның кемерлерінің пішіндері адам қызығарлықтай. Дүние жүзінде теңдесі жоқ қыраттар мен кемерлер мыңдаған жылдар бойы жел мен судың әсеріне ұшырап, адам т

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АХМЕТ БАЙТҰРСЫНҰЛЫ (1873-1938)

...

Ахмет Байтұрсынұлы Қостанай облысы Торғай өңіріндегі Сарытүбек деген жерде туған. Ол жасынан зерек, сергек болып өседі. Ауыл молдасынан сауатын ашады. Он үш жасында жетім қалып, тағдырдың талқысын көп көреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ОРАЗА АЙТ

...

Отыз күн ораза біткеннен кейін рамазан айының жалғасы ретінде үш күн ораза айт мейрамы өтеді. Айттан бір күн бұрын «арафа (арапа)» күні болады. Сол күні мерекеге арналған бауырсақ, шелпек пісіріледі. Арафа күні үй ішін тазалап, мерекеге дайындық жұмыстары

ТОЛЫҒЫРАҚ »