UF

ШЫМКЕНТ НУГАСЫ

Категориясы: Тағам


Кептірілген алма жақсылап іріктеліп, жылы сумен жуылады. Суы сорықтырылады. Содан соң пышағының диаметрі 4-5 миллиметр ет тартатын машинкадан өткізіледі. Қазанға қант салынып, су қосылады, араластыра отырып, қою шырын пайда болғанша қайнатылады. Содан соң ұнтақталған алма салынып, 2-3 минут бойы араластырылады. Бұдан кейін қазанға жүзім салынып (оның езілген не тұтас күйінде болуы да мүмкін), лимон қышқылы құйылады. Бұл масса мұқият араластырылады. Салқындап, температурасы 90 градусқа жеткенде оған жеміс эссенциясы қосылып, формаларға құйылады. Формаларға алдын-ала қағаз төселіп қойылады немесе қант себіледі.

Осы процестер аяқталғаннан кейін массаның бетін тегістеп, тағы да қант себу керек. Содан соң 1-2 сағат ұстап, мөлшерін 25 х 25 мм етіп кесіп қант себіледі.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-03-15 17:02:46     Қаралды-1781

Мәлімет сізге көмек берді ма

КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПАЛИТРА

...

Әр суретші дүниені өзінше көріп, өзінше бейнелейді. Әрқайсысы әр түрлі бояу үйлесімін ұнатады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫТАЙДЫҢ ШАЙ ЖАСАУ ТӘСІЛІ

...

Қытайда шай өсірілген бірнеше ғасырдың ішінде құрғақ шайды қарапайым қайнатудан бастап, шай экстрактысын ілезде ыстық суда ерітуге дейін шай демдеудің талай әдістері сынақтан өткізілді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АҒАШ ШАҢҒЫНЫ АЛҒАШҚЫ КИГЕНДЕР СКИФТЕР

...

Аяққа киетін шаңғыны алғашқы кезенде халық ағаш ұлтан деп атапты.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАНА - ҚАНТ ДИАБЕТІН ЕМДЕЙДІ

...

Бұл – биіктігі 60 сантиметрге дейін жететін, көпшілікке белгілі бір жылдық, шөп тектес өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«АССОРТИ» РАХАТ-ЛУКУМЫ

...

Бұл - жеміс мармелады сияқты тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БІЗДІҢ АТА-БАБАЛАРЫМЫЗ НЕМЕН ЖУЫНҒАН?

...

Ежелгі уақытта Ресейде ең көп таралған жуғыш зат сілті болды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »