ШОКОЛАДТАЛҒАН ҚАРА АЛХОРЫ (қараөрік)
Категориясы: Тағам
Қара алхоры жылы суға жақсылап жуылып, қант шырынына жібітіледі де, елекке салып суы сорғытылады. Содан соң кептіріледі. Қара алхорының дәні алынып тасталынып әр біреуіне тазартылған екі бадам дәні салынады да қайтадан кептіріліп, шоколадпен бір немесе екі рет жылтыратылады.
Бұл тағамға 1 кг қара алхоры (қараөрік), 110 г бадам, 80 г қант, жылтырату үшін 600 г шоколад жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 15:16:32 Қаралды-2984
ОРЫНБОР
1920 жылы Кеңес Үкіметінің басшысы В.И.Лениннің жарлығы бойынша Орынбор қаласында съезд өтті. Онда Қазақстанның жеке автономиялы мемлекет болғандығы жарияланды. Автономиялы республика деп үлкен федеративті мемлекеттің құрамындағы елді айтады. Сөйтіп, қаза
ТАЗЫЛАР (ОРТААЗИЯ ТАЗЫСЫ)
Қазақстан малшылары қой бағуға пайдаланатын иттермен қатар иттің ең ежелден келе жатқан тұқымдарының бірі - ортаазия тазысын немесе тазының басқа да түрлерін өсіреді.
БАЛ ҚОСЫЛҒАН ІРІМШІК
Шикі жұмыртқаның сары уызы, қант, ұнтақталған жаңғақ дәні және бал қосылып үгіледі. Осы қоспа ерітілген сарымайға салынып көпіргенше араластырылады.
ҮШТІКЕНДІ ГЛЕДИЧИЯ – АСҚАЗАНҒА ШИПА
Гүл тостағаншасы жартысына дейін біріне-бірі жабысқан 5 қалақша.
ТОҒЫЗҚҰМАЛАҚ ОЙЫНЫ
Тоғызқұмалақ шахмат, дойбы, нард, калах тағы басқа ойындар секілді арнаулы тақтада ойналады.
ХАКІМЖАН НАУРЫЗБАЕВ
Хакімжан Есімханұлы (1925-2009) - Қазақстанның тұңғыш кәсіби мүсіншісі, халық суретшісі. Ол Қостанай облысында дүниеге келген. Харьковтағы көркемөнер институтын бітірді. Алматы қаласындағы көркемсурет училищесінде тұңғыш рет мүсіншілер үйірмесін ұйымдасты