АЛМАДАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ
Категориясы: Тағам
Піскен алмалар жуылып, шағын бөліктерге бөлінеді, кастрюльге салынып, үстіне аздап су құйылады да үздіксіз араластырыла отырып, қайнатылады. Содан соң тесігі жиі елекке салынып, ботқасы сығылып алынады да шырыны қоюланғанша қайнатылады. Қант қосып, үздіксіз араластыра отырып қоюландырылады. Дайын болған кәмпитке туралған жаңғақ дәндерін салуға болады. Жұқа табаға алдын-ала май жағылған пергамент төселеді. Оның үстіне ыстық кәмпит жағылады. Біркелкі жылы духовкаға қойылып, баяу кептіріледі. Жақсы кептірілген кәмпиттің қағазы алынып, қабаттап оралады да таза банкіге салынады.
Бұған 2 килограмм алма пюресі, 250 грамм қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 14:58:59 Қаралды-1899
ҚАУЫНҚҰРТ

Қауын ортасынан жарылады. Дәні алынып тасталынады. Қабығынан аршылған еті бөлек алынып, жұқалап туралады.
СҮР ЕТ ДАЙЫНДАУ

Сүрлеу дегеніміз – етті қақтап, тұздап сақтау. Сүр ет ерекше дәмді болады. Өзіне тән иісі Өте жағымды.
Ағаш бақасы өзінің тәнін қатырады

Бұндай білгірлік Аляскада жай қажет. Ауаның температурасы төмендеген кезде бақаның қимылдауы қиынға соғады. Осы кезде ол өзін жай ғана қатырады, осы ретте ол тірі күйінде қалады. Ол демалмайды, бірақ жасушадағы сироп тәрізді сұйықтық қатпайды, ол сұйық кү
Стайл әже: жаңа сәнді тренд

Ақ шаштар үнемі кәріліктің белгісі және сұлулықтың солуы саналып келді. Сол себептен әйелдерге оны әртүрлі тәсілдермен жасыруға тура келді. Бірақ, бүкіл дүне жүзі бойынша жас қыздар стереотипті жою керек деп шешіп, шаштың бұл түсін жаңа тренд етіп жасады.
БОЛАТ САРЫБАЕВ

Болат Шамғалиұлы Сарыбаев (1927-1985 жж.) қазақ халқының музыка зерттеу саласында мол еңбек сіңірген аса көрнекті музыкант. Оның өнерге деген құштарлығын аңгарған Дина Нұрпейісова өз домбырасын сыйға тартады.
ҚАЗАҚ ӘЛІПБИІНІҢ ТАРИХЫ

Әліпбилік жазу - дүние жүзі мәдениетінің қол жеткен орасан зор табысы болса, бұл мәдени мұраға біздің ата-бабаларымыз да өзіндік үлес қосқан деуге болады.