ЖҮГЕРІ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН КҮЛШЕ (коржик)
Категориясы: Тағам
Қант, жұмыртқа, қаймақ араластырылып, оған жуылған мейіз, жүгері үлпегі және сода қосылады да, 1 минут бойы тағы араластырылып, қамыр иленеді. Дайын болған қамырдан май жағылған жеңіл табаға жұқа күлшелер жасап салынады да, пеш температурасы 200-210 градусқа жеткізіліп, 20-25 минут бойы пісіріледі.
Жарияланған-2016-03-11 13:12:50 Қаралды-3058
ҚАРА ҚАРАҚАТ – ВИТАМИНДІ ӨСІМДІК
Қара қарақат – биіктігі 125 сантиметрге жететін, бұталы өсімдік.
Дәм қабық (корица) қосылған бисквит
Бұл тағам шайқалған қамырдан жасалады да арасына дәм қабық салынады.
ҚАУЫНҚҰРТ
Қауын ортасынан жарылады. Дәні алынып тасталынады. Қабығынан аршылған еті бөлек алынып, жұқалап туралады.
ТҰРЫМТАЙ
Сұңқар тұқымдасына жататын жыртқыш құстардың бірі - тұрымтай. Қазақ құсбегілері тез көндіккіштігі үшін көбінесе ұядан алып, баулып, баптайтын болған. Көгершіннен сәл-ақ үлкен, шағын құс. Тұрымтайдың бітімі сұлу, көзі мөлдір болып келеді.
ӨНДІРІСТЕ ҚАҒАЗДЫ ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?
Бүгінгі күнде қағаз да барлық істе адамдарға машиналар көмектесетін алып комбинатта даярланады.
АПИЫН-КӨКНӘР
Бұл да – биіктігі 1 метрге дейін жететін, бір жылдық, шөп тектес өсімдік. Сабағы тік әрі қысқа, жапырақтары көп.