UF

ЖҮГЕРІ НЕМЕСЕ БИДАЙ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

Категориясы: Тағам


Жұмыртқа қантпен және ванильді қантпен қосылып, 40-50 градусқа дейін қыздырылады. Содан соң шайқай отырып, бөлме температурасына дейін салқындатылады. Салқындағаннан кейін ұнтақталған жаңғақ араластырылған жүгері улпегі және қаймақ консистенциясына жеткізілген май қосылған қамыр бір минут бойы қолмен немесе қасықпен иленеді. Дайын болған қамыр май жағылған жұқа табаға қасықпен аз-аздан салынады да пеш температурасы 150-180 градусқа жеткізіліп пісіріледі.

Жаңғақтың орнына ұсақтап туралған цукат немесе лимон яки апельсин қабығын пайдалануға болды.

600 грамм қуырма (печенье) жасау үшін 2 стакан үлпек, 1 стакан құм шекер, жарты стакан жаңғақ, 50 грамм май, 1 грамм ванильді қант жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-11 12:58:24     Қаралды-2235

Мәлімет сізге көмек берді ма

АЙДЫ КЕМІРІП ҚОЙҒАН ҚАЙ МЫҚТЫ?

...

Баяғы замандардан бері адамдар көктегі Айдың неге кейде толып, дөп-дөңгелек боп тұратынын, ал кейде кеміп, жартысы ғана қалатынын, тіпті, жұқарып...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СПЕЛЕОЛОГИЯ ІЛІМІ ӘЛЕМГЕ НЕ БЕРЕДІ?

...

Ол - адамзаттың тарихи-әлеуметтік аядағы даму эволюциясын танып-білу үшін, рухани жеттігіуіміздің тегін тектеу үшін, сонсоң туған жер төсіндегі саналы тіршілік сабақтастығын бажайлау үшін қажет дер едік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИМРЕССИОНИСТЕР

...

Өткен ғасырдың екінші жартысында Францияда қаулап бір топ жас суретшілер шықты. Олар бұрын-соңды көрмегенді істеп, өз шығармаларын шеберханада емес, өзен жағасында, далада, орман ішінде, шалындықта ашық аспан астында тұрып салатын әдет шығарды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҰЗДЫҒЫ КЕЛІССЕ - АС ДӘМДІ

...

Тұздық тағамға әр, нәр, сондай-ақ қышқыл дәм мен хош иіс береді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

44 ҚАРАПАЙЫМ РЕЦЕПТ САЛАТТАР

...

44 рецепт қарапайым салаттарды ұсынамыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰНДЫЗ

...

Құндыз - ақылды жануар. Олар суды бөгеп, тоғандар жасап, өздеріне жылы үй салады. Үйінің төбесі судан шығып, астыңғы жағы суда тұрады. Адамдар сияқты бірлесе еңбек етеді. Кейде өзара үндеседі. Қысқа қорек жинайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »