UF

КИНЗА НОГУЛЫ

Категориясы: Тағам


Бұл - кинза дәнінен жасалатын домалақ, томпақ формалы ақ түйіршіктер. Мөлшері шпан ядросындай. Қант шырыны мен ұнға шыланды.

Шырын сірке қышқылын қоса отырып, ылғалдылығы 10-12 процентке жеткенше қайнатылады. Кинза дәні айналып тұратын қыздыру қазанынан өткізіледі. Қазандағы кинза дәніне 5-6 минут сайын молдау етіп шырын тамызылып тұрады. Осы 5-6 минуттың ішінде тамызылған шырын кепкесін келесі тамшыны тамыза беруге болады. Шырын құйғанда оның арасында ұн себіліп тұрады. Бұл 1,5-2 сағатқа созылады.

Кинза ногулы тек қаңылтыр банкілерге ғана салынып, қақпағы қағаз лентамен желімдеп тасталады.

Бір килограмм ногул жасау үшін 900,2 грамм қант, 14,5 грамм кинза дәні, 96,8 грамм ұн, 5,8 грамм сірке эссенциясы қажет.

Кинза ногулының бір килограмында кем дегенде 500 данасы болады. Ылғалдылығы 5,5 процент, ыдысқа салғандағы салмағы 4 килограмм, алты айға дейін сақтауға келеді.

  Жарияланған-2016-02-22 18:05:58     Қаралды-473

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ДӘРІЛІК ТҮЙЕ ШЫРМАУЫҚ

...

Дәрілік түйе шырмауық — көп жылдық өсімдік. Тамыры қысқа, қосымша тамырлары көп.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МАШИНА НЕДЕН ЖАСАЛЫНҒАН?

...

Әрине, машина жеке бөлшектерден құралады. Ал бөлшектер металдан жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ТҮТІКШЕЛЕР (ТРУБОЧКИ)

...

Жұмсарған сарымай жақсылап шайқалып, араластырыла отырып оған қаймақ, содан соң аз-аздан ұн қосылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПАСТЕЛЬ

...

Швейцария суретшісі Жан Этьенн Лиотардың мынау «Шоколад дайындаушы әйел» деген картинасына қараңдаршы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨНЕ ТҮРКІ ӘЛІПБИІ НЕМЕСЕ ОРХОН-ЕНИСЕЙ ТАҢБАЛАРЫ

...

Ежелгі түркі халықтары пайдаланған жазу көне түркі әліпбиі немесе Орхон-Енисей жазуы деп аталып жүр. Олардың тастарға қашалып жазылған жазбалары бүгінгі күнге дейін жеткен. Мұндай ескерткіштер Сібірдегі Енисей, Лена өзендерінің аңғарларынан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЗАҚ ӘЛІПБИІНІҢ ТАРИХЫ

...

Әліпбилік жазу - дүние жүзі мәдениетінің қол жеткен орасан зор табысы болса, бұл мәдени мұраға біздің ата-бабаларымыз да өзіндік үлес қосқан деуге болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »