UF

ЖАҢҒАҚ ПЕЧЕНЬЕСІ

Категориясы: Тағам


Кастрюльге қант, ұнтақталған жаңғақ және жұмыртқаның сары уызы салынып араластырылады. Үздіксіз араластырыла отырып, әуелі күшті отқа қойылады да әбден қызғаннан кейін от бәсеңдетіліп, қоюланғанша қайнатылады. Оттан алынып, иісі шығуы үшін екі шымшым ванилин салынады. Қоспа әбден салқындап болғанда қолды суық суға батырып алып грек жаңғағының үлкендігіндей етіп домалақтау керек. Әр домалаққа қабығы аршылған бір-бір бадам дәні салынады. Домалақтар алдын-ала май жағылған жұқа табаға арақашықтығы едәуір етіліп салынады да қызуы орташа духовкаға қойылып, қызғылт тартқанша пісіріледі.

Мұндай печенье жасау үшін грек жаңғағының орнына орман жаңғақтарын да пайдалануға болады.

Бұл тағамды жасауға 260 грамм жаңғақ, 250 грамм қант, жұмыртқаның үш ақ уызы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 17:10:52     Қаралды-602

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

...

Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАЙТАНКӨЛ

...

Қазақстанның ең әдемі, көрікті жерлерінің бірі - Қарқаралы. Қарқаралы сілеміндегі көлдер мен өзендер, таулар мен қайыңды-қарағайлы ормандар ерекше сұлулықтарымен көз тартады. Бұғылы, Шаңкөз, Мәтен, Әулие, Қызыларай таулары ғажап көрінісімен көңіліңді баур

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АХМЕТ БАЙТҰРСЫНҰЛЫ (1873-1938)

...

Ахмет Байтұрсынұлы Қостанай облысы Торғай өңіріндегі Сарытүбек деген жерде туған. Ол жасынан зерек, сергек болып өседі. Ауыл молдасынан сауатын ашады. Он үш жасында жетім қалып, тағдырдың талқысын көп көреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СЕЛ

...

Сел - тау өзендерінің арнасында кенеттен пайда болатын, су деңгейі күрт көтерілген және құрамында қатты материалдар (тау жыныстарының қираған өнімдері) көп уақытша тасқын. Сел ұзақ жауған күшті нөсер жауын, мұздың күрт еруі нәтижесінде, өзен арнасына тау

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН МЕРЕКЕЛІК ӨРМЕ

...

Қамыр сүтке қатты етіліп иленеді де, оған май, қант, мейіз, езілген ашытқы, жұмыртқаның сары уызы қосылып, бәрі жақсылап араластырылады. Сөйтіп 90 минут бойы жылы жерге қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕКЕР-ПУРИ

...

Тоқаш қамырынан жасалатын құырма сияқты тағам осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »