ЖАҢҒАҚ ПЕЧЕНЬЕСІ
Категориясы: Тағам
Кастрюльге қант, ұнтақталған жаңғақ және жұмыртқаның сары уызы салынып араластырылады. Үздіксіз араластырыла отырып, әуелі күшті отқа қойылады да әбден қызғаннан кейін от бәсеңдетіліп, қоюланғанша қайнатылады. Оттан алынып, иісі шығуы үшін екі шымшым ванилин салынады. Қоспа әбден салқындап болғанда қолды суық суға батырып алып грек жаңғағының үлкендігіндей етіп домалақтау керек. Әр домалаққа қабығы аршылған бір-бір бадам дәні салынады. Домалақтар алдын-ала май жағылған жұқа табаға арақашықтығы едәуір етіліп салынады да қызуы орташа духовкаға қойылып, қызғылт тартқанша пісіріледі.
Мұндай печенье жасау үшін грек жаңғағының орнына орман жаңғақтарын да пайдалануға болады.
Бұл тағамды жасауға 260 грамм жаңғақ, 250 грамм қант, жұмыртқаның үш ақ уызы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 17:10:52 Қаралды-2847
MINECRAFT ОЙЫНҒА НЕГІЗДЕЛГЕН ШАХМАТТЫ ШЫҒАРДЫ
Noble Collection жақында ғаламның артефактілер желісін шығарды.
КҮЛКІМЕН ДЕ КІСІ ӨЛТІРУГЕ БОЛАДЫ (КАРИКАТУРА)
Жеке бір адамның, не белгілі бір топтың жағымсыз мінезін келеке қылу - карикатураның мақсаты.
ЖҮЗІМ ШЫРЫНЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН СІЛІКПЕ
Жүзім шырыны қайнағанша қыздырылып, оған құм шекер қосылады да ол ерігеннен кейін лимон қышқылы және алдын ала бөктірілген желатин салынады. Содан соң тағы да қайнатылады.
МАХМҰД ӘЛ-ҚАШҚАРИ
Махмұд әл-Қашқари - бірнеше түркі тілдерін жақсы меңгерген әйгілі түрік саяхатшысы. Ол Ыстықкөлдін оңтүстік жағалауында орналасқан Барсхан қаласында дүниеге келген.
ЖҰМБАҚТЫ БЕНГАЛИЯ
Бенгал (хинди тілінде Бангал, бенгал тілінде - Бангла) - Үндістандағы Ганг өзенінің төменгі бойымен Ганг және Брахмапутра атырауында орналасқан тарихи аймақ.
ЕҢ ҮЛКЕН ҚИЯР
1986 жылы бақша дақылдарын өсірумен айналысатын австралиялық фермер Эйлин Челпелдің бақшасыңда бұрын-соңды ел көрмеген ең үлкен қияр өсірген.