ЖАҢҒАҚ ПЕЧЕНЬЕСІ
Категориясы: Тағам
Кастрюльге қант, ұнтақталған жаңғақ және жұмыртқаның сары уызы салынып араластырылады. Үздіксіз араластырыла отырып, әуелі күшті отқа қойылады да әбден қызғаннан кейін от бәсеңдетіліп, қоюланғанша қайнатылады. Оттан алынып, иісі шығуы үшін екі шымшым ванилин салынады. Қоспа әбден салқындап болғанда қолды суық суға батырып алып грек жаңғағының үлкендігіндей етіп домалақтау керек. Әр домалаққа қабығы аршылған бір-бір бадам дәні салынады. Домалақтар алдын-ала май жағылған жұқа табаға арақашықтығы едәуір етіліп салынады да қызуы орташа духовкаға қойылып, қызғылт тартқанша пісіріледі.
Мұндай печенье жасау үшін грек жаңғағының орнына орман жаңғақтарын да пайдалануға болады.
Бұл тағамды жасауға 260 грамм жаңғақ, 250 грамм қант, жұмыртқаның үш ақ уызы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 17:10:52 Қаралды-2504
ЖАҢҒАҚ НУГАСЫ

Бұл жаңғақты мол салып шайқалған кәмпит массасынан тұрады. Жаңғақ нугасы да лимон нугасы сияқты дайындалады.
ТАЙТҰЯҚ – МАСКҮНЕМДІККЕ ҚАРСЫ

Құрамында эфир майлары, азорон, пинен, эвгенол, борнилацетат, танин, қоймалжың заттар, шайырлар, азарин деген алкалоид бар.
ТАСШҮЙГІН – ЖҮРЕК ҚАТТЫ СОҚҚАНДА ЕМ ҮШІН ПАЙДАЛАНАДЫ

Тасшүйгін – биіктігі жарты метрге дейін жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.