«КАРАМЕЛЬДЕНГЕН БАДАМ» КӘМПИТІ
Категориясы: Тағам
Бадам дәндері ыстық сумен шарпылып, қабығы аршылады да қоңыр тартқанша қуырылады. Содан соң ашық түсті карамельге салынып (карамель қант пен аздаған судан дайындалады), 3-4 минут ұстала тұрады. Екі шанышқымен екі жағынан түйреп май жағылған жұқа табаға салып салқындатылады.
Бұл тағамды дайындауға 600 грамм бадам дәні, 200 грамм қант және 50 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 16:19:37 Қаралды-1714
ҚЫЗЫЛҚҰМ ӨҢІРІ

Қызылқұм өңірі - Әмудария (Өзбекстан) мен Сырдария (Қазақстан) өзендері аралығын алып жатқан құмды алқап. Басқаша айтқан-да, солтүстік-батысы Арал теңізіне, оңтүстік-шығысы Өзбекстандағы Зеравшан аңғары мен Нұратаға ұласады. Қызылқұм кұмды алқабының аудан
ЖҮГЕРІ КЕКСІ

Жүгері және бидай ұнына сода қосылып елекпен еленеді. Жұмыртқа, қант, тұэ, ванильді қант және айран (простокваша) араластырылады.
ЕРТІС ӨЗЕНІ

Ертіс - республикамыздағы ең үлкен өзен. Ұзындығы - 4248 км. Оның Қазақстандағы ұзындығы - 1700 км. Моңғол Алтайынан басталып, Қазақстанның шығысынан өтеді де, Ресей аймағындағы Обь өзеніне келіп құяды.
КИЕЛІ СҰЙЫҚТЫҚ ДЕГЕН НЕ?

Түркі дүниесінде ағарғанды киелі сұйықтық (сакральная жидкость) деп санаған.
КҮН СӘУЛЕСІН ҰСТАП АЛЫП, ПАЙДАЛАНУҒА БОЛА МА?

Күн сәулесін қос қолыңмен ұстай алмайсың, алақаныңмен де басып қала алмайсың. Ол ешкімнің уысына түспейді.
АРХЕОЛОГИЯ МҰРАЖАЙЫ

Археология мұражайы Қазақстандағы археологиялық қазбалар кезінде табылған көне заман мұраларын сақтап, зерттейтін мекеме болып табылады. Бұл мұражай 1973 жылы Тарих, археология және этнография институтының жанынан ашылған.