«КАРАМЕЛЬДЕНГЕН БАДАМ» КӘМПИТІ
Категориясы: Тағам
Бадам дәндері ыстық сумен шарпылып, қабығы аршылады да қоңыр тартқанша қуырылады. Содан соң ашық түсті карамельге салынып (карамель қант пен аздаған судан дайындалады), 3-4 минут ұстала тұрады. Екі шанышқымен екі жағынан түйреп май жағылған жұқа табаға салып салқындатылады.
Бұл тағамды дайындауға 600 грамм бадам дәні, 200 грамм қант және 50 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 16:19:37 Қаралды-1215
ҚҰЛАҒЫҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...

Құлағыңның құрылысы мен қызметін біл. Құлақ бастың екі самай сүйектерінің ішінде орналасқан.
КАНИКУЛ СӨЗГЕ СҮМБІЛЕ ҚАНДАЙ ҚАТЫСЫ БАР?

Біздің әрқайсысымызға сонша үйреншікті осынау сөздің түп негізі...
«Жер-қар кесегі» гипотезасы: ертеректе Жерді мұз жауып тұрған

Геофизиктер 2,4 миллиард жыл бұрын Жер бетінің орташа температурасы 40 градус Цельсийдан аспайды деп бір қорытындыға келді
ҰСТА, ЗЕРГЕРЛЕРДІҢ ҚҰРАЛ-ЖАБДЫҚТАРЫ

Көрік - ұста, зергерлердің түрлі металдарды балқытып, қыздырып, өңдеу үшін қолданатын, оттыққа жел беріп тұратын құралы. Көріктің «қос көрік», «қол көрік», «мес көрік», «аяқ көрік» деген түрлері бар.
ЖАҢҒАҚ ҚОСЫП КЕПТІРІЛГЕН ШАБДАЛ

Шабдал тазаланып, үстіңгі жағынан дөңгелектеліп ойып алынады да қабығы мен сүйегі алып тасталады. Шабдал мен ойып алынған кесегі күннің көзіне немесе пешке қойып кептіріледі.
ЖЕМІС ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ

Сарымайға қант қосу керек. Үгілген ірімшік, жүзім, кептірілген өрік, қуырып, ұнтақталған жаңғақ, ванилин қоса отырып, ағарғанша езіледі.