ШЕЛПЕК НАНЫ
Категориясы: Тағам
Бұл - дөңгелек, шет жақтары қалың, ортасы жұқа, үстінен әр жері тесілген, салмағы 0,2 килограмм тағам.
Қант ұлпасына немесе құм шекерге жұмыртқа қосылып, мұқият шайқалады. Оған тортасынан айрылған сарымай, сода, сірке қосып қайтадан шайқалады да, еленген ұн, қуырылып ұнталған жаңғақ салынып қамыр иленеді. Ол 233 грамнан бөлініп, шелпек формасына келтіріледі. Содан соң оған жұмыртқа льезоны (4:1 қатынаста суға езілген жұмыртқамен) жағылып температурасы 180-190 градус духовкаға 20-25 минут бойы пісіріледі. Дайын болған-болмағаны ағаш шанышқымен түйреп байқалады. Егер нан оған жабыспайтын болса, піскен деп білу керек.
Оны жасауға 240 грамм жұмыртқа, 200 грамм қант ұлпасы немесе құм шекер, 0,6 грамм сода, 0,4 грамм 3 проценттік сірке суы, 1,0 килограмм ұн және 140 грамм қуырылған, жарылып, ұнтақталған жаңғақ дәні жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-03 10:26:54 Қаралды-4252
«ҚАРАКӨЗ» ҚУЫРМАСЫ
Қаракөз қуырмасын жасау үшін белок пайдаланылады. Сары уызынан мұқият тазартылған белок салқындатылады, көпіршітіліп шайқалады.
ҚАБАТТАЛҒАН ПОМАДА-ЖЕМІС ТОРТЫ
Дайын қамырдан көлемі 25 х 25 сантиметр төрт бұрыш формалы тең үш шелпек жайылып, майланған жұқа табаға салынады.
Кейбір кесірткелер қанмен атқылай алады
Бақа сияқты кесірткелер — игуана тәрізді тұқымдастардың қысқа аяқты және қысқа құйрықты кесірткелер түрі, жыртқыштардан қорғайтын бірегей қабілеті бар.
АСПАНДА ЖҰЛДЫЗДАР ҚАНДАЙ БОЛАДЫ?
Жұлдыздар галактикалардың негізгі «тұрғындары» болып табылады.
ЖАҢҒАҚ НУГАСЫ
Бұл жаңғақты мол салып шайқалған кәмпит массасынан тұрады. Жаңғақ нугасы да лимон нугасы сияқты дайындалады.