UF

ШЕЛПЕК НАНЫ

Категориясы: Тағам


Бұл - дөңгелек, шет жақтары қалың, ортасы жұқа, үстінен әр жері тесілген, салмағы 0,2 килограмм тағам.

Қант ұлпасына немесе құм шекерге жұмыртқа қосылып, мұқият шайқалады. Оған тортасынан айрылған сарымай, сода, сірке қосып қайтадан шайқалады да, еленген ұн, қуырылып ұнталған жаңғақ салынып қамыр иленеді. Ол 233 грамнан бөлініп, шелпек формасына келтіріледі. Содан соң оған жұмыртқа льезоны (4:1 қатынаста суға езілген жұмыртқамен) жағылып температурасы 180-190 градус духовкаға 20-25 минут бойы пісіріледі. Дайын болған-болмағаны ағаш шанышқымен түйреп байқалады. Егер нан оған жабыспайтын болса, піскен деп білу керек.

Оны жасауға 240 грамм жұмыртқа, 200 грамм қант ұлпасы немесе құм шекер, 0,6 грамм сода, 0,4 грамм 3 проценттік сірке суы, 1,0 килограмм ұн және 140 грамм қуырылған, жарылып, ұнтақталған жаңғақ дәні жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-03 10:26:54     Қаралды-3443

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚАУЫНҚҰРТ

...

Қауын ортасынан жарылады. Дәні алынып тасталынады. Қабығынан аршылған еті бөлек алынып, жұқалап туралады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЛУБОК ДЕГЕН НЕ?

...

Ерте-ертеде, темір жол да, автомобиль де жоқ кезде, Русьтің айдау қара жолдарында бір селодан екінші селоға ілбіп келе жатқан офенилер - тасушылар кездесетін.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛХОРЫДАН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Алхорының жемістерінде алма, лимон қышқылдары, илік және бояу заттары, пектин, А және С витамині болады. Алхоры - өте дәмді тамақ болатын сапасы бар, бағалы жеміс.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҰШ БАУЫРСАҚ

...

Бұл көбінесе мерекелерде ғана дайындалады. Сүтке, майға, қантқа және жұмыртқаға ұн қосылып, қамыр иленеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШҰЖЫҚ ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА БОЛАДЫ?

...

Шұжық дайындауға арналған жылқы еті 12 күн салқын жерге (34 градус) қойып сорғытылады, Бұл кезде шұжық тығылатын ішек те тұзды суға салынып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЛИМОН ЖӘНЕ МАНДАРИН НУГАСЫ (II түрі)

...

Бұл - шайқалып көпіршітілген белокты кейіннен көбік түзгіште қант-сірне шырынымен қосып тағы көпіршітілген, жаңғақ және хош иісті заттар салынған тағам. Өндіріс кезінде қалған кесінділерінің шикізаты үшін өз салмағының 15-20 процентінен аспайтын мөлшерде

ТОЛЫҒЫРАҚ »