UF

БАКУ КУРАБЬЕСІ

Категориясы: Тағам


Бұл – үгітілген құырма сияқты тағам.

Оны жасау үшін сарымай, қант ұлпасы қосылып езіледі, үстіне белок қосылып араластырылады да ұн салынады. Содан соң қамыр сұйық, жұққыш масса алынғанша иленеді. Баку курабьесін жасау үшін клейковинасының мөлшері 30 процентке дейін жететін ұн пайдаланған дұрыс. Қамырдың илеп болғаннан кейінгі температурасы 18-20 градус, ылғалдылығы 13,5-15 процент болу керек. Иленгең қамыр құрғатылып сүртілген қаңылтыр табақтарға әр түрлі формаға келтіріліп салынады. Олардың әрқайсысының салмағы 25-28 грамм тартуға тиіс. Бұл үшін арнайы машина немесе жіңішке ұшына тісті түтік қойылған (оның тесігінің диаметрі 15-20 миллиметр болады), конус сияқты етіп қатты матадан жасалған сыққыш қолданылады. Түймедағы гүлінің формасындай етіліп салынған қамырдың ортасына өрік немесе алма пюресі тамызылады. Ол қазанға бірдей мөлшерде алынған өрік немесе алма пюресі мен құм шекер салынып, температурасын 105 градусқа жеткізіп, 30 минут бойы, яғни ылғалдылығы 25-26 процентке дейін азайғанша қайнату жолымен жасалады.

Бір құырманың ішіне сондай 2,5-3,5 грамм пюре кетеді.

Баку курабьесі температурасы 250-270 градусқа жеткен пешке қойылып, 9-11 минут бойы пісіріледі. Салқындатылған курабьелер қағаз төселген астаушаларға 3-4 қатар етіліп (қатар аралықтарына да қағаз төселеді) салынады.

Баку курабьесі формасының әр түрлі, яғни түймедағы, таяқшалар, т.с.с. болуы мүмкін. Күңгірт сары түсті, үгітіледі. Түймедағының ортасына үстіңгі жағынан алма немесе өрік пюресі тамызылуы керек. Ылғалдылығы – 5-7 процент.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-03-01 19:35:53     Қаралды-344

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

КИНЗА НОГУЛЫ

...

Бұл - кинза дәнінен жасалатын домалақ, томпақ формалы ақ түйіршіктер. Мөлшері шпан ядросындай. Қант шырыны мен ұнға шыланды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛ ҚОСЫЛҒАН КҮНБАҒЫС КӘЗИНЕГІ

...

Бұл - әбден қайнатылған бал-шекер шырынымен араластырылған күнбағыс дәнінен әзірленген, төрт бұрышты немесе қиғаш төрт бұрышты тәтті тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕЖЕЛГІ ТҮРКІЛЕР

...

Ежелгі түркілер туралы мәлімет тұңғыш рет б.з.-дың 542 жылындағы қытай жылнамаларында кездеседі. Қытай жазбаларының айтуынша, түркілер ғұндардың ұрпақтары болып табылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АРША - ӨСІМДІКТІҢ ДӘРІЛІК ҚАСИЕТТЕРІ

...

Арша – биіктігі 4 метрге жуық, қысы-жазы көгеріп тұратын, бұталы өсімдік. Бұталары сұлап та жатады, кейде түзу өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕЖЕЛГІ ОТЫРАР

...

Есте жоқ ерте заманнан бастап, Сыр бойында қыстап, көктем шыға малын Сарыарқаға, Оңтүстік Сібірге қарай, кузге таман - қайтадан Сырға қарай айдап-бағып күнелтуді дәстүрге айналдырған дала тайпалары өзара тікелей қарым-қатынаста болып келгендіктен, бірте-б

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СӘНДІ БҰЙЫМДАР ЖАСАУ ӨНЕРІ

...

Үй-ішілік тұрмыста күніне қанша бұйым қолымыздан өтеді десеңші. Егер соның бәрі суретшінің қолынан шықса, дереу өнер туындысына айналар еді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »