UF

БАДАМ ҚАНТ

Категориясы: Тағам


Тазартылған тұтас бадамнан тұратын, сырты балқыған қантпен қапталған тағам. Беті бұжыр, түсі қоңыр болады.

Бөгде қоспаларынан тазартылған бадам қант шырынына салып қайнатылады. Қант бадамның сыртына кристалданып жұғады, сондықтан қазанға ауық-ауық аз-аздан қайтадан қант салып отыру керек. 20-25 минуттан соң бадам қазаннан алынып, рецепт бойынша қалған қантпен аздаған су құйылады. Содан соң бадам қайтадан қазанға салынады. Сонда ол екінші рет балқыған қантқа оралады. Мұндай процесс кезінде бадамның массасы шамамен екі есе ауырлайды. Бұл тағам да қаңылтыр қораптарға салынады.

Қант қосып қуырылған жаңғақ та, қант қосып қуырылған жер жаңғақ та, қант қосып қуырылған өрік дәні де осы жолмен дайындалады. Оларда тек бадам ғана тиісті жемістің қажетті мөлшерімен алмастырылады.

Бұл тағамның бір килограмына 527,6 грамм қант, 527,6 грамм бадам, майлау үшін 3,96 грамм сарымай, 0,11 грамм ванилин жұмсалады.

Бадам-қанттың бір килограмында кемінде 550 данасы болады. Ылғалдылығы - 5 процент, қорапқа салғандағы массасы - 1,5 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 15 күн.

  Жарияланған-2016-02-23 14:36:04     Қаралды-86

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҚАРАБАХ КЯТАСЫ

...

Бұл да тоқаш қамырынан жасалатын тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТОРҒАЙ

...

Торғай, Торғай үстірті - батысында Оңтүстік Орал (Мұғалжар) тауымен, шығысында Сарыарқамен шектесетін жазық өлке. Торғай атауы «кең алқаптағы өзен, су» ұғымын білдіруі мүмкін деген жорамал бар. Солтүстігіндегі Тобыл аңғары жазығынан оңтүстігіндегі Шалқарт

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШҰБАТТЫҢ ДӘРУЛІК, ШИПАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ

...

Шұбат та қазақ халқының дәстүрлі сусындарының бірі. Сонымен қатар бұл сусынның дәрулік, шипалық қасиеті де бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Ақ-қара фильмдерді қалай бояйды?

...

Соңғы кездері ескі ақ-қара фильмдерді бояу сәнге айналды. Бүгінгі таңдаақ-қара фильмдерді бояу технологиясы дамып кетті. Баяу процесі былай жүргізіледі: фильм санды форматқа ауыстырылады және бөлек кадрларға бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Мысық йодты қалай ойлап тапты. Тосын жаңалық

...

Француз химик-технологы және фармацевт Бернар Куртуа 1811 жылы йодты ойлап тапты. Бірақ, бұл жаңалығы ұзаққа созылып кетуі әбден мүмкін еді, егер Бернар Куртуаның сүйікті мысығы болмағанда. Бұл оқиғаны Куртуаның достары айтып береді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҮЛДІРГЕН ПЮРЕСІ ҚОСЫЛҒАН КҮРІШ

...

Тазартылып, жуылған күріш суға салынады. Ол шала пісіріледі де сүт құйылып, әбден қайнатылады. Үстіне сарымай салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »