UF

БАДАМ ҚАНТ

Категориясы: Тағам


Тазартылған тұтас бадамнан тұратын, сырты балқыған қантпен қапталған тағам. Беті бұжыр, түсі қоңыр болады.

Бөгде қоспаларынан тазартылған бадам қант шырынына салып қайнатылады. Қант бадамның сыртына кристалданып жұғады, сондықтан қазанға ауық-ауық аз-аздан қайтадан қант салып отыру керек. 20-25 минуттан соң бадам қазаннан алынып, рецепт бойынша қалған қантпен аздаған су құйылады. Содан соң бадам қайтадан қазанға салынады. Сонда ол екінші рет балқыған қантқа оралады. Мұндай процесс кезінде бадамның массасы шамамен екі есе ауырлайды. Бұл тағам да қаңылтыр қораптарға салынады.

Қант қосып қуырылған жаңғақ та, қант қосып қуырылған жер жаңғақ та, қант қосып қуырылған өрік дәні де осы жолмен дайындалады. Оларда тек бадам ғана тиісті жемістің қажетті мөлшерімен алмастырылады.

Бұл тағамның бір килограмына 527,6 грамм қант, 527,6 грамм бадам, майлау үшін 3,96 грамм сарымай, 0,11 грамм ванилин жұмсалады.

Бадам-қанттың бір килограмында кемінде 550 данасы болады. Ылғалдылығы - 5 процент, қорапқа салғандағы массасы - 1,5 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 15 күн.

  Жарияланған-2016-02-23 14:36:04     Қаралды-143

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҚҰЛАҒЫҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...

...

Құлағыңның құрылысы мен қызметін біл. Құлақ бастың екі самай сүйектерінің ішінде орналасқан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҰЙЫТЫЛҒАН БАДАМ

...

Бұл - тазартылған бадам дәндері батырылған кілегей помадасынан тұратын дөңгелек формалы тағам. Бетіне карамель массасынан көз салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МҮКЖИДЕК КӘМПИТІ

...

Мүкжидектің іріктеп алынып, жуылған жемістері кастрюльге салынып, үстіне су (1 килограмм жеміске 1 стакан) құйылады да жұмсарғанша қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Неге қамшы сондай қатты дыбыс шығарады?

...

Қамшының «дыбысы» қамшының ұшы дыбыс жылдамдығының тез қозғалуынан пайда болады, ол аз ғана дыбыстық соққыны құрайды. 1958 жылы бұл дерек 1927 жылы жасалған жоғары жылдамдықтағы көлеңкедегі бірнеше суреттерге талдау жасаған кезде расталған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИТМҰРЫННІҢ АДАМҒА ПАЙДАСЫ ЗОР

...

Итмұрын жемісін консервіленген күйінде қолданады және одан витамин препаратын жасайды. Медицинада итмұрынды поливитамин ретінде, диеталық сусын және қайнатып алған суын экстрактар, сироп ретінде пайдаланады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАМЫС

...

Қамыс - қияқ тұқымдасына жататын ең көп тараған өсімдік. Суда, ылғалды жерлерде өседі. Негізінен, 250-ден астам түрі белгілі, ал Қазақстанда оның 14 түрі бар. Ең жиі кездесетіні - көл қамысы немесе қоға. Оның биіктігі - 2,5 м-дей.

ТОЛЫҒЫРАҚ »