UF

ҚАБАТТАЛҒАН ПАХЛАВА

Категориясы: Тағам


Ішіне жаңғақ салып, ашытқы қосылған қамырдан жасалған май мен балға салынған тағам осылай аталады.

Қамыр да, ішіне салынатын заттар да тоқаш пахлава дайындағандағыдай әзірленеді. Олардың ылғалдылығы да сондай болуы керек. Одан айырмашылығы тек қабатталған пахлава жасауға арналған су барлық ұнға есептегенде 18 проценттей аз алынады. Температурасы 30-35 градус орында қамырдың ашу мерзімі 30-40 минут. Содан соң оның әрбір күлшесі 0,1 килограмнан келетіндей етіліп бөлінеді. Әр бөліктен тоқаш жасалып, ол 1,5-2,0 миллиметр қалыңдықта жайылады. Алдын ала маймен майланған қамыр қабаттары бірінің үстіне бірі қабатталып ақ қаңылтыр табақшаға салынады. Ол табақшалардың қабырғаларының биіктігі 40 милиметр келеді. Ал қамыр қабаттарының саны кейде 14, кейде 18-ге дейін барады.

Қамырдың әрбір екі қаба тынан соң ішіне салатын заттар жайылады. Тек алғашқысы және соңғысы үш қабаттан жасалады да арасы маймен майланып қана қойылады. Пешке қояр алдында шикізаттың үстіне жұмыртқаның сары уызы жағылып, әрқайсысының салмағы 80-100 грамм болатындай етіліп, қиғаш төрт бұрыштап кесіледі. Пахлава 180-200 градуста 30-35 минут бойы пісіріліп, тоқаш пахлава дайындалғандай екі бөліп, әуелі ерітілген май содан соң бал құйылады. Пахлава сол пісірілген табақшаларда салқындатылғаннан кейін қақпағы бар астаушаларға салынады.

Бір килограмм қабатталған пахлаваға 456,2 грамм жоғары сортты ұн, 1,38 ашытқы, 165,9 ұсақталған жеміс дәні, ішіне салатын 165,9 грамм қант (құм шекер), ішіне салатын 1,6 грамм кардамон, үстіне құятын 85,7 грамм бал, үстіне құятын 55,3 грамм ерітілген май, арасына жағатын 102,3 грамм май, үстіне жағатын 22,1 грамм жұмыртқа сары уызы жұмсалады.

Дайын пахлаваның формасы қиғаш төрт бұрышты. Беті жылтыр, сары түстен қоңыр түске дейін ауытқиды. Дәмінің осы тағамның өзіне ғана тән болуы қажет. Кардамон мен балдың иісі шығып туруы тиіс. Ылғалдылығы - 11 процент. Бір килограмында кемінде оны болады.

  Жарияланған-2016-03-01 15:28:06     Қаралды-1761

Мәлімет сізге көмек берді ма

СУ АСТЫНДАҒЫ ЯДРОЛЫҚ ЖАРЫЛЬІС

...

Cу астындағы ядролық жарылыс - бұл су бетінде немесе жарқыл шығару аймағы су бетіне жететін биіктікте болатын ядролық жарылыс.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖОРҒА ЖАРЫС

...

Жорға жарыс - жорға аттардың жарысы, ұлттық ат спорты түрлерінің бірі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЛИНОГРАВЮРА ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?

...

Қазір сендер көріп отырған сурет тек аң және қара бояудан ғана тұрады. Бұл - гравюра. Бірақ ол ағаштан емес, линолеумнен ойылып көшірілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЦУКЕРЛЕКАХ ПЕЧЕНЬЕСІ

...

Бұл бөлке жасалатын қамырдан пісірілген дөңгелек қуырма.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КІЛЕГЕЙ ТАЯҚШАСЫ

...

Бұл - жаңғақ қосылып кілегей помадасынан жасалған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Мысықтар күндіз барлық уақыттың 75 пайызында ұйықтайды

...

Сіз мысықтардың неге көп ұйықтайтынын қай кезде болса да ойлаған ба едіңіз? Осы сұраққа жауап табу үшін біз бірнеше деректерді таптық. Біздің мысықтардың мінез-құлығы шын мәнісінде сезікті. Мысықтар – өз табиғатында жыртқыш аң, сондықтан олар өз олжаларын

ТОЛЫҒЫРАҚ »