UF

БАДАМДЫ ГРИЛЬЯЖ

Категориясы: Тағам


Жармаланған бадам қосылған, қант-сірне шырынында қайнатылған, жалпақ төрт бұрышты шыны тәрізді қатты тағам.

Бадам қант-сірне шырынына салынып, карамель массасының ылғалдылығындай болғанша, 135-145 градусқа дейін қайнатылады. Салқындатылған плитада массаның температурасы 80-85 градус болғанда ванилин қоса отырып, массасы 2-3 килограмнан бөлінеді. Содан соң қалыңдығын 8-10 миллиметрдей етіп созып, 25х25 мм мөлшерде кесіледі.

Жаңғаң және жер жаңғағы грильяждары да осындай рецептімен, бадам орнына тиісті дән салып жасалады.

Грильяждар қаңылтыр қораптарға салынады да, нығыз қақпақпен жабылып, жолаң қағазбен желімделіп тасталады.

Бір килограмм грильяжға 546,4 грамм қант, 273,2 грамм сірне, 273,2 грамм бадам, 0,22 грамм ванилин жұмсалады.

Бадамды грильяждың 1 килограмында кемінде 143 дана болады. Ылғалдылығы - 3 процент, орағандағы массасы - 5 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 3 ай.

  Жарияланған-2016-02-23 14:08:26     Қаралды-2459

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЖЕТІСУ

...

Жетісу - тарихи-географиялық аймақ. Солтүстігінде Балқаш көлімен, шығысында Жетісу (Жоңғар) Алатауымен, оңтүстік және оңтүстік-батысында Тянь-Шань жоталарымен шектеседі. Ал батысы Бетпақдалаға ұласады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖҮЗІМ ШЫРЫНЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН СІЛІКПЕ

...

Жүзім шырыны қайнағанша қыздырылып, оған құм шекер қосылады да ол ерігеннен кейін лимон қышқылы және алдын ала бөктірілген желатин салынады. Содан соң тағы да қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АПИЫН-КӨКНӘР

...

Бұл да – биіктігі 1 метрге дейін жететін, бір жылдық, шөп тектес өсімдік. Сабағы тік әрі қысқа, жапырақтары көп.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҮЗБЕ МАССАСЫ

...

Сүзбе жақсылап араластырылып, үккішпен үгітіледі де қаймақ, қант қосылып, бәрі жақсылап араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУРЕТШІЛЕР ФОН ҚАЛАЙ ПАЙДАЛАНАДЫ?

...

Шығарма мейлі тарихи тақырыпқа арналсын, мейлі жәй әншейін тұрмыс көрінісіне арналсын, онда бейнелейтін оқиға не қалада, көшеде, не үй ішінде, не табиғат ортасында, әйтеуір бір нақты аяда өтетіні белгілі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШҰБАТТЫҢ ДӘРУЛІК, ШИПАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ

...

Шұбат та қазақ халқының дәстүрлі сусындарының бірі. Сонымен қатар бұл сусынның дәрулік, шипалық қасиеті де бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »