ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР МЕН ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚТАР
Категориясы: Тағам
Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, жуылған жүзім (сүйегінен ажыратылған) және курага ет тартқыштың тар көзді пышағынан екі рет өткізіліп, мұқият араластырылады. Қазанға салып ерітіліп, аздап қайнатылады да содан соң көпіршіп жатқан балға қоспа салынып, мұқият араластырылады. Аздап салқындағаннан кейін грек жаңғағының үлкендігіндей шар етіп домалақтанады да қант ұлпасына немесе цедраға аунатып алынады. Вазаға салып, шай дастарқанына қойылады.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм грек жаңғағы, 160 грамм курага, 150 грамм жүзім, 100 грамм бал, 5 грамм қант ұлпасы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 14:39:53 Қаралды-3538
МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН МЕРЕКЕЛІК ӨРМЕ
Қамыр сүтке қатты етіліп иленеді де, оған май, қант, мейіз, езілген ашытқы, жұмыртқаның сары уызы қосылып, бәрі жақсылап араластырылады. Сөйтіп 90 минут бойы жылы жерге қойылады.
ҚАЗАҚТЫҢ ТӘТТІ МАҢЫЗЫ (КРЕМ)
Қант суға ерітіліп, 20-30 минут бойы қою шырын пайда болғанша қайнатылады.
АҚМИЯ, УТАСПА ШӨП
Ол да биіктігі 40 сантиметрге дейін жететін, сабағы түзу, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.
ЖҮЗІМ ҚОСЫЛЫП КҮРІШ САЛЫНҒАН АЛМА
Жуылған алманың өзегі арнаулы аспаппен тазаланып, оған фарш толтырылады да духовкаға қойып пісіріледі.
ҚАНТҚА САЛЫНҒАН КУРАГА
Курага жақсылап жуылып, кептіріледі. Қант улпасы, түйген қант және белок дайындалады.
ҰЛЫТАУ АЙМАҒЫ
Ұлытау аймағы Сарыарқаның оңтүстік-батыс шегінде, Қарағанды, Қостанай облыстары жерінде орналасқан. Негізінен, Қарағанды облысы Ұлытау ауданын қамтитын бұл аймақ шоқылы, қыратты келген аласа таулардан тұрады. Олардың жалпы орташа биіктігі 400-600 метр, кө