UF

ЖАППАЙ ЗАҚЫМДАУШЬІ ҚАРУ

Категориясы: Соғыс


Жаппай зақымдаушы қару - адамдар мен хайуанаттардың арасында жаппай шығып тудыратын үлкен зақымдаушы күшке ие. Оның зақымдаушы объектілері - тек қарулы күштер топтары ғана емес, сонымен бірге дұшпанның алыстағы тылы, саяси-әкімшілік орталықтары, ірі қалалары мен өнеркәсіп орындары жаппай зақымдаушы қаруды қолдану қалалардың, өнеркәсіп объектілері мен транспорттың қиратылуына, сондай-ақ адамдардың орасан зор шығынға ұшырауына алып келеді. Жаппай зақымдаудың қазіргі заманғы құралдарын ядролық (негізгі қаруы), химиялық және бактериологиялық (биологиялық) қаруы жатады. Жаппай зақымдаушы қару ракеталар, авиация мен артиллерия арқылы жеткізіледі. Жаппай зақымдаушы қару күтпеген жерден және жаппай қолданылуы мүмкін. Қарудың әдеттегі түрлері, оларда сапалық жағынан жаңа элементтерді, мысалы, аумақты жарылыс оқ-дәрілерін пайдаланған кезде жаппай зақымдаушы қарудың қасиетіне ие болуы мүмкін.

  Жарияланған-2016-02-20 17:33:56     Қаралды-524

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

БҮРГЕН (ШӘҢКІШ)

...

Бүрген – биіктігі 3 метрге дейін жететін бұталы өсімдік. Қабығы қызыл қоңыр, жапырақтары қарама- қарсы орналасқан, үш, бес салалы, сабақтары ұзын.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН МЕРЕКЕЛІК ӨРМЕ

...

Қамыр сүтке қатты етіліп иленеді де, оған май, қант, мейіз, езілген ашытқы, жұмыртқаның сары уызы қосылып, бәрі жақсылап араластырылады. Сөйтіп 90 минут бойы жылы жерге қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫҒЫС ӘДІСІМЕН ЖАСАЛҒАН АЛМА ТАҒАМЫ

...

Жаңғақ, бадам, жүзім және ваниль кремі араластырылып, жуылып, тазартылған алманың іші сол қоспамен толтырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫРҒИ

...

Қырғи - қаршыға тұқымдасына жататын жыртқыш құс. Оның түр-түсі де қаршығаға мейлінше ұқсас. Қырғидың дене тұрқы - 30-43 см, қанатын жайғандағы ұзындығы - 18-26 см, салмағы 120- 280 г. Ұябасары шәулісіне қарағанда кесектеу.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘЛЕМНІҢ ҒАЖАЙЫП ОРМАНДАР

...

Орман ішінде қай жағына қарасаң да, небір кереметтерге кенелесің...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕМІС ШЫРЫМДАРЫНАН ЖАСАЛАТЫН ҚАЙНАТПАЛАР (варенье)

...

Қайнап жатқан суға қант салынады. Ол еріп кеткеннен кейін бөктірілген желатин қосылып, қайнағанша қыздырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »