Кактус – мексикандықтардың ең сүйікті жеңсігі
Категориясы: Тағам
Мексикада кактусты жейді және оны құмарлықпен қуана жейді.
Егер үшкір тікендерін алып тастасаңыз кактусты жеуге болады. Оны қуырады, пісіреді, қатырады, шикілей жейді. Тікенді алмұрттардың дәмі керемет. Өсімдікте көп витаминдер мен минералдар бар.
Бұл кактустың жемісін жеміс-жидек ретінде жейді, ал гүл жапырақтарын салаттарға қосады.
Жарияланған-2015-10-16 09:30:49 Қаралды-2279
«ҚАРАКӨЗ» ҚУЫРМАСЫ
Қаракөз қуырмасын жасау үшін белок пайдаланылады. Сары уызынан мұқият тазартылған белок салқындатылады, көпіршітіліп шайқалады.
БІЗДІҢ ПЛАНЕТА ҚАЛАЙ ПАЙДА БОЛДЫ?
Біздің планетамыз шамамен 4,5 миллиард жыл бұрын пайда болды.
АЛШАДАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ (пастила)
Алша жемістері піскенше қайнатылып, қабығы мен дәндерінен тазалау үшін електен өткізіледі.
600 ЖЫЛ ЖАСАҒАН ШЫНАР
Шыршық өзенінің жоғары ағысында алып шынар ағашы бар. Шынардың үлкендігі сонша, бірталай адам қол ұстасып тұрып құшақтаса да, құшақтары жетпейді екен. Көлеңкесіне бірнеше жүз адам бір незгілде демалатын көрінеді.
БІРҚАЗАН
Бірқазан - өте ірі құс. Дене пішіні салмақты, әсіресе, тұмсығы өте ұзын. Тұмсығының астыңғы жағында азық жинайтын созылғыш тері қапшығы болады. Олар Қазақстанның қопалы өзен-көлдерінде кездеседі. Бірқазандар топтанып, көп болып тіршілік етеді.