«АЙ» ҚУЫРМАСЫ
Категориясы: Тағам
Дайындалған қамыр 0,8 сантиметр қалыңдықта жайылады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, жұқа стаканның қырымен дөңгелектеп, осынша қамырдың жарты ай формалы жартылай фабрикаттар жасалады. Содан соң дөңгелек жартылай фабрикатқа жарты ай формалы жартылай фабрикат салынып, 2-3 мейізбен беті әсемделеді.
«Ай» қуырмасын жасауға 4 стакан ұн, стаканның 1/3 бөлігіндей сарымай немесе маргарин, екі жұмыртқа, стаканның 1/3 бөлігіндей құм шекер, шай қасықтың 1/3 бөлігіндей тұз, жарты стакан жузім, бір шымшым ванилин, жарты шай қасық сода жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 16:45:13 Қаралды-2212
КҮНЖІТ КӘЗИНЕГІ
Арасында күнжіт дәні көп болатын, карамель сияңты төрт бұрышты немесе қиғаш төрт бұрышты қатты, шыныдай жылтыр тағам. Дайындалуы бадам кәзинегіндей.
БАЛ АРАЛАСТЫРЫЛҒАН СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)
Ұнға сода араластырылып, елекпен еленеді. Май қантқа қосылып, әбден ағарғанша шайқалады.
ТУНДРА – ҚЫРУАР КӨК КІЛЕМ
Егер біздің ұшқыш кілем тундраның үстінен қыста ұшқан болса, Солтүстік Мұзды мұхиттың қай жерден бітіп, тундраның қай жерден басталғанын байқамас едік.
КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ
Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады.
ҰЙЫТЫЛҒАН БАДАМ
Бұл - тазартылған бадам дәндері батырылған кілегей помадасынан тұратын дөңгелек формалы тағам. Бетіне карамель массасынан көз салынады.