КҮНЖІТ КӘЗИНЕГІ
Категориясы: Тағам
Арасында күнжіт дәні көп болатын, карамель сияңты төрт бұрышты немесе қиғаш төрт бұрышты қатты, шыныдай жылтыр тағам. Дайындалуы бадам кәзинегіндей.
1 кг күнжіт кәзинәгін жасау үшін 300 құмшекер, 150 г сірне, 500 г күнжіт дәні (тазартылып, қуырылған), 0,15 г ванилин, 5 г сарымай жұмсалады.
Дайын кәзинектің ылғалдылығы 4±2 процент.
Жарияланған-2016-02-23 14:12:09 Қаралды-2731
ЖИДЕНІҢ ІШІ АУЫРҒАНДА ЕМДЕУГЕ БОЛАДЫ

Жиденің жемісін тамаққа пайдаланады. Химиялық құрамы: сабағының, бұтағынын; құрамында илік және бояу заттары бар.
АСПАН НЕГЕ КӨГІЛДІР?

Біздің Жерімізді көгілдір планета дейді. Бұлайша кездейсоқ аталмаған. Жерді қоршап тұрған ауа мұхиты көгілдір түстес.
ЗЫМЫРАН АСПАНҒА АТЫЛДЫ

Зымыран - әзірше Жердегі ең жедел транспорт. Мұның себебі зымыраның двигателі ерекше - реактивті болғандықтан.
ШУ ӨЗЕНІ

Шу өзені - Қазақстан мен Қырғызстан жеріндегі өзен. Қазақстанда Жамбыл облысының Қордай, Шу, Мойынқұм, Сарысу аудандары жерімен ағып өтеді. Өзеннің Қазақстан аумағындағы ұзындығы - 800 км.