КҮНЖІТ КӘЗИНЕГІ
Категориясы: Тағам
Арасында күнжіт дәні көп болатын, карамель сияңты төрт бұрышты немесе қиғаш төрт бұрышты қатты, шыныдай жылтыр тағам. Дайындалуы бадам кәзинегіндей.
1 кг күнжіт кәзинәгін жасау үшін 300 құмшекер, 150 г сірне, 500 г күнжіт дәні (тазартылып, қуырылған), 0,15 г ванилин, 5 г сарымай жұмсалады.
Дайын кәзинектің ылғалдылығы 4±2 процент.
Жарияланған-2016-02-23 14:12:09 Қаралды-3800
ӨНДІРІСТЕ ҚАҒАЗДЫ ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?
![...](https://i.postimg.cc/vHCrVYzT/1.jpg)
Бүгінгі күнде қағаз да барлық істе адамдарға машиналар көмектесетін алып комбинатта даярланады.
ТАЗЫЛАР (ОРТААЗИЯ ТАЗЫСЫ)
![...](https://i.postimg.cc/X7WLXrf3/1.jpg)
Қазақстан малшылары қой бағуға пайдаланатын иттермен қатар иттің ең ежелден келе жатқан тұқымдарының бірі - ортаазия тазысын немесе тазының басқа да түрлерін өсіреді.
Неге қамшы сондай қатты дыбыс шығарады?
![...](https://i.postimg.cc/5NRVX4z9/1.jpg)
Қамшының «дыбысы» қамшының ұшы дыбыс жылдамдығының тез қозғалуынан пайда болады, ол аз ғана дыбыстық соққыны құрайды. 1958 жылы бұл дерек 1927 жылы жасалған жоғары жылдамдықтағы көлеңкедегі бірнеше суреттерге талдау жасаған кезде расталған.
КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ
![...](http://s009.radikal.ru/i308/1609/14/4a884367ae81.jpg)
Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады.