ЖҮЗІМ НУГАСЫ
Категориясы: Тағам
Туралған курага мен жүзімнен қайнатып жасалған төрт қырлы ұзыншалау кәмпит жүзім нугасы деп аталады.
Туралған курага мен жүзім қантқа қосылып, ылғал қалдығы 12 процент болғанша қайнатылады. Масса содан соң салқындатылады, сөйтіп кесіп-кесіп кәмпит формасына келтіріледі де, құмшекер себіледі. Бұдан кейін қағаз төселген ағаш жәшіктерге қатарластырып салынады.
Бір килограмм нугаға 496,2 грамм қант, 406,7 грамм курага, 131,8 грамм жүзім, 1,3 грамм лимон қышқылы жұмсалады.
Жүзім нугасының бір килограмында кемінде қырық данасы болады. Ылғалдылығы - 12 процент. Ыдысқа салғандағы салмағы 4 килограмм. Ең ұзақ сақталатын мерзімі - бір ай.
Жарияланған-2016-02-29 14:59:57 Қаралды-3763
ЕРТЕДЕ ӘЙЕЛ МАТЕМАТИКТЕР БОЛДЫ МА?
Гипатия (370-415) антикалық дәуірдің алғашқы атақты әйел ғалымы болып саналады.
ЕҢ БИІК ТАУ ҚАЙ ЖЕРДЕ?
Планетамыздағы ең биік тау құрлықта емес, Тынық мұхитының түбінде тұр
МИ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?
Мидың ең маңызды бөліктерінің бірі және оның ең жетілген бөлігі – үлкен жарты шарлар қабығы.
ЖОРҒА ЖАРЫС
Жорға жарыс - қазақтармен қатар туысқан Орта Азия халықтарының арасында да кең тараған ұлттық спорт ойыны.
ЛИМОН ДОМАЛАҚТАРЫ
Ет тартатын машинкадан қуырма мен тазартылған жаңғақ жеке-жеке өткізіледі. Ет тартатын машина табылмаса оқтаумен ұнтақтауға да болады.