UF

ЖАҢҒАҚ ТҮТІКШЕЛЕР (ТРУБОЧКИ)

Категориясы: Тағам


Жұмсарған сарымай жақсылап шайқалып, араластырыла отырып оған қаймақ, содан соң аз-аздан ұн (норманың 50 проценті) қосылады. Сөйтіп қамыр илейді. Иленген қамыр столға салынып, үстіне қалған ұн қосылады да тағы он минут бойы біркелкі масса алынғанша иленеді.

Осы процеспен бір мезгілде ішіне салынатын жаңғақ та дайындалады. Бұл тазартылған жаңғақ дәндері ет тартатын машинадан өткізіледі де, қант, ұнтақталған кардамон немесе дөм қабық, бал қосып, бәрі мұқият араластырылады.

Дайын болған қамыр 50 грамнан бөлінеді. Әр бөлік бір шеті жалпақ болатындай жолақ етіліп жайылады, бетіне май жағылады. Үстіне арасына салатын жаңғақтар мен басқа да тәттілер салынып, жалпақ шетінен бастап түтікше етіп оралады. Олар жұқа табаға салынады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, ыстық духовкаға қойып пісіріледі, Дайын болған жаңғақ түтікшелерінің үстіне кант ұлпасын себуге болады.

Бұл тағамды дайындауға 500 грамм ұн, 200 грамм қаймақ, 150 грамм сарымай жұмсалады. Ішіне салу үшін 300 грамм жаңғақ, 200 грамм қант, 100 грамм бал, дәміне қарай дәм қабық (корица) немесе кардамон, екі жұмыртқаның сары уызы керек.

  Жарияланған-2016-03-15 19:08:32     Қаралды-1923

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЫРҒАЙ – ҚУЫҚТЫҢ ҚАБЫНУЫНА ЕМ

...

Гүлдерінен жасалған дәрілер бронх қабынғанда, подагра және ревматизм ауруларына қарсы, буындар сырқырағанда, бүйрекке тас байланғанда пайдаланылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

18 ТҮРЛІ ҚУЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР

...

Отқа қойылған қазан қызған кезде май салынады. Май еріп, қайнай бастағанда оған кесектеп туралған тауық...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР

...

Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕҢ ЕРЕКШЕ САЛЫҚТАР

...

Бұл мақалада салықтар туралы қызықты деректер келтірілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕМІС ШЫРЫМДАРЫНАН ЖАСАЛАТЫН ҚАЙНАТПАЛАР (варенье)

...

Қайнап жатқан суға қант салынады. Ол еріп кеткеннен кейін бөктірілген желатин қосылып, қайнағанша қыздырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАНКНОТАЛАРДА ҚАНДАЙ ЗИЯНКЕСТЕР ӨМІР СҮРЕДІ?

...

Бірнеше жыл бұрын Оксфорд университетінің ғалымдары қызықты зерттеу жүргізді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »