UF

ЖАҢҒАҚ ЖӘНЕ ЖҮЗІМ ҚОСЫЛҒАН КЕКС

Категориясы: Тағам


Сарымай қант ұлпасымен қосып шайқалып, бірінен соң бірі: жұмыртқа сары уызы, сүт, ірі-ірі жаңғақ дәндері, жүзім, ванилин қосылады. Бұл кезде қоспа ұдайы араластырылып отырады. Ең соңында әбден көбік атқанша шайқалған белок пен құймақ жасайтын ұн қосылады. Алынған масса алдын-ала май жағылған кекске арналған формаға салып пісіріледі. Салқындатылғаннан кейін кекстің үстіне арнайы ақ түсті масса жағылып жылтыратылады.

Жылтырату үшін мынадай масса жасалады: бір белок қант ұлпасымен қосып әбден шайқалады, ол әбден көбіктенген соң оған бір лимонның шырыны қосылып қою тартқанша шайқала береді. Содан кейін масса кекстің үстіне құйылып, біркелкі етіп жайылады. Ол қатқан соң кекс кішкентай-кішкентайдан тілінеді.

Бұл тағамды жасауға 100 грамм сарымай, 200 грамм қант ұлпасы, 100 грамм сүт, 150 грамм жаңғақ, 50 грамм жүзім, 290 грамм ұн, дәміне қарай ванилин және үш жұмыртқа жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 15:54:25     Қаралды-2670

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚЫМЫЗ АШЫТУ ЖАЙЛЫ ӘҢГІМЕ

...

Қымыз дайындау үшін ең алдымен сауын биелерін іріктей білу керек. Сауылатын бие сақа бие, қулық бие, қысырақ бие деп үшке бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШОКОЛАД КӘМПИТТЕР

...

Кастрюльге сүт құйылып, қант, какао қосылады, сөйтіп қоюланғанша қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СПОРТ ГИМНАСТИКА ТАРИХЫНАН

...

Дүниежүзілік спорт түрлерінің ішінде зор бедел иесіне айналған спорт түрі - спорттық гимнастика.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ФАЙНКУХЕН

...

Бөлке жасалатын қамырдан пісірілген сопақша нан осылай деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҒЫНА ПІСІРІЛГЕН АЙВА

...

Жуып тазартылған және ірі етіп, қиықшалап кесілген айва жұмсарғанша қайнатылады. Тағам дайындаудан бірнеше күн бұрын апельсин қабықтары салқын суға салынып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҰЛТТЫҚ ОЮ-ӨРНЕКТЕР

...

Әдемілік пен әсемдікке құштарлық адамзатқа тән. Көркем бұйымдармен зәулім ғимараттар көңіл-күйді көтеріп, жанды сергітеді. Ежелгі адамдар жын-шайтаннан қорғану және өзін-өзі сәндеу үшін тәндерін нақыштап, киімдерін әшекейлеп, үйлеріне тұмар іліп қойган. О

ТОЛЫҒЫРАҚ »