ШОКОЛАД КӘМПИТТЕР
Категориясы: Тағам
Кастрюльге сүт құйылып, қант, какао қосылады, сөйтіп қоюланғанша қайнатылады. Стакандағы салқын суға тамызылған қоспа тамшысы қататын болса қоспа оттан алынып, ірі жармаланған грек жаңғағының дәндерімен араластырылады. Содан соң 2 сантиметр қалыңдықта жайылып, май жағылған жұқа табаға салып пісіріледі. Салқындағаннан кейін ол әркімнің қалауынша түрлі формамен кесіледі.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм сүт, 400 грамм қант, 50 грамм какао және 300 грамм жаңғақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 16:54:56 Қаралды-1813
ЖАҢҒАҚ ҚОСЫП КЕПТІРІЛГЕН ШАБДАЛ
Шабдал тазаланып, үстіңгі жағынан дөңгелектеліп ойып алынады да қабығы мен сүйегі алып тасталады. Шабдал мен ойып алынған кесегі күннің көзіне немесе пешке қойып кептіріледі.
АДАМ ТЕРІСІ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
Биологтар мен дәрігерлер адам терісін бұрыннан зерттеген және оның бізден ешқандай құпиясы қалмаған.
БҰЛАН
Бұлан (бұғы) - мүйізді жануар. Жыл сайын қаңтар, ақпан айларында олардың мүйіздері түсіп, сәуір айында көп салалы жаңалары өсіп шығады. 2 метрге жететін мүйіздерінің бұталары жасына қарай көбейе түседі.
БҮЛДІРГЕН ТҮРЛЕРІН ЕГУ ЖӘНЕ ОЛАРДАН ӨНІМ АЛУ
Бүлдірген өзінің тегі жағынан алғанда орманда шығатын өсімдік, қар қалың жауатын, жазда оншалықты ыстық болмайтын, ылғалды салқын ауалы аймақтарда өседі. Бүлдірген шөп пен ағаштың аралық формасындағы жартылай жатық бағытта, әрдайым көк қалпында болатын кө