UF

ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҒЫНА ПІСІРІЛГЕН АЙВА

Категориясы: Тағам


Жуып тазартылған және ірі етіп, қиықшалап кесілген айва жұмсарғанша қайнатылады. Тағам дайындаудан бірнеше күн бұрын апельсин қабықтары салқын суға салынып қойылады (су күн сайын алмастырылады). Содан соң тазартылып жуылып, мол суға салынып пісіріледі. 200 грамм суға қант нормасының үштен төрті салынып, шырын дайындалады да, соған цукат пісіріледі. Дайын болған цукат қайнатылған айвамен араластырылып, үстіне тұздық құйылады да, духовкаға қойып пісіріледі.

Тұздық былай дайындалады: жұмыртқа қантпен араластырылып шайқалады да оған ұн, қаймақ және ванилин қосылып, дайын болғанша қайнатылады. Содан соң салқындатылады.

Дастарқанға салқын күйінде қойылады.

Бұған 600 грамм айва, 150 грамм апельсин қабығы, 200 грамм құм шекер, 200 грамм қаймақ, 80 грамм жұмыртқа, 10 грамм ұн және 0,15 грамм ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-09 15:05:26     Қаралды-1837

Мәлімет сізге көмек берді ма

Абайлаңыз, улы саңырауқұлақ!

...

Саңырауқұлақ жинаушының басты ережесі – тек сенімді болғанын жинау ережесіне қарамастан – адамдар бәрібір саңырауқұлақпен уланып жатады. Жыл сайын улы саңырауқұлақтардан 100-ден аса адам өліп жатады. Уланып өлу саны анағұрлым көп. Ең улы саңырауқұлақтарды

ТОЛЫҒЫРАҚ »

7 ТҮРЛІ БҰҚТЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР

...

Ет ұсақтап туралады да табадағы қыздырылған майға салынып қуырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТОҒЫМ ХАН

...

Тоғым хан да - Жәнібек ханның ұрпағы. Жәнібектің тоғызыншы ұлы Жәдік сұлтанның баласы. Тоғым хан елдің орталығында, оңтүстігінде билік кұрады. Сырдария өзені бойындағы қалалар Тоғым ханға қарайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ОРМАН – БІЗДІҢ БАЙЛЫҒЫМЫЗ!

...

«Ағаш ексек біз, не еккеніміз?» деген жолдармен басталатын өлеңі бар. Бұл сұрауға әрбір маман әрқалай жауап берер еді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАНУАРЛАР ТУРАЛЫ 8 ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

...

Біздің кішкентай бауырларымыз туралы қаншалықты аз білетініміз таң қалдырады!

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАРАБАХ КЯТАСЫ

...

Бұл да тоқаш қамырынан жасалатын тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »