UF

Дәм қабық (корица) қосылған бисквит

Категориясы: Тағам


Бұл тағам шайқалған қамырдан жасалады да арасына дәм қабық салынады.

Қатырған жұмыртқа қоспасы мен қант универсалды машинамен әбден шайқалады да (30-40 минут бойы) үстіне ұн салынады. Содан соң біркелкі масса алынғанша тез-тез араластырылады. Иленіп болған қамырдың ылғалдылығы 35-37 процент болуға тиіс.

Дайын болған қамыр сол бойда мөлшері 200 х 200 миллиметр қаңылтыр формаға салынады, оған алдын-ала қағаз төселіп қойылады. Әуелі қамырмен форманың жартысы, содан соң үштен бір бөлігі толтырылады да қамырдың бетіне қалың және біркелкі етіліп ұнталған дәм қабық (шамамен формадағы қамыр массасының 2,5-3,0 процентіндей) себіледі. Содан соң тағы да форманың 1/2-1/3 бөлігіндей қамыр салынады.

Әр формадағы қамырдың бетіне шамамен қамыр массасының 2,5-3,0 процентіндей туралған бадам дәні себіледі.

Бадам сеуіп болысымен қамыр шөгіп кетпес үшін температура 180-200 градусқа жеткізіледі де, 35-45 минут бойы бірден пісіріледі.

Пісіріп болған соң ішіне қағаз төселген астаушаларға салқындатылған бисквит салынады.

Бір килограмм бисквит жасауға 347,8 грамм жоғары сортты ұн, 347,8 грамм құм шекер, 521,7 грамм жұмыртқа қоспасы, арасына салатын 10,4 грамм дәм қабық, кептірілген, тазартылып, туралған 34,8 грамм бадам (бұл 41,7 грамм тазартылмаған бадамға тең) жұмсалады. Бұл бадаммен тағамның беті әсемделеді.

Дайын бисквиттің формасы төрт бұрышты, түсі ашық қоңыр, бетіне ұнтақталған бадам себілген. Ылғалдылығы – 22-24 процент.

  Жарияланған-2016-03-15 15:58:42     Қаралды-1046

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ЮАНЬ ПАТШАЛЫҒЫ

...

Юань патшалығы - 1271-1368 жылдар аралығында қазіргі Моңғолия және Қытай аумағында салтанат құрған мемлекет. Мемлекеттің негізін Шыңғыс ханның немересі Құбылай қалаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАЛАҢТӨС БАҺАДҮР

...

Жалаңтөс Сейітқұлұлы (1576 - 1656 жж.) - қазақтың әйгілі батыры, аса көрнекті қолбасшы, Самарқандтың аталығы (әмірі). Туған жері - Сырдарияның төменгі ағысы. Шыққан тегі - Кіші жүздің төртқара руынан. Жалаңтөс баһадүрдің арғы атасы Ораз кезінде Әмір Темір

ТОЛЫҒЫРАҚ »

РЕПРОДУКЦИЯ ДЕГЕН НЕ?

...

Журнал мен кітап бетінен кейде суретшілердің картиналарын да ұшырастырамыз. Бірақ олар өнер туындыларының түпнұсқасы емес, репродукциялары ғана.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАБАТТАЛҒАН ҚАМЫРҒА ОРАЛҒАН АЛМА

...

Қабатталатын қамыр былай дайындалады: суға тұз және лимон қышқылы салынып, ерітіледі, жұмыртқа және ұнның оннан тоғыз бөлігін қосып қамыр иленеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДӘСТҮРЛІ ТӘТТІ ТАҒАМДАР

...

Табаға 3-4 сантиметр қалыңдықта ұн салынады да, духовкаға немесе газ плитасына қойылып, шала қуырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НАУРЫЗ – КӨНЕ МЕЙРАМ

...

Бұл айда көшпелі елдің уміті мен күдігі кезек алмасып, итжығыс халде жүреді. Өйткені қыстан қиналып шыққан малдың бір борандық халі бар, оның өзін көтере алмауы кәдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »