UF

ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕРДІ АРАЛАСТЫРЫП ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ

Категориясы: Тағам


Кептірілген алма, алмұрт, сүйегі алынған алхоры, басқа да жемістер жылы сумен жуылып, ыдысқа салынады, қайнаған сумен шарпылып, қақпағы жабылады да, бір сағат ішінде бірнеше рет араластырылады. Содан соң тар көзді пышағы салынған, ет тартатын машинкадан өткізіледі де қант қосылады. Бәрі шағын қазанға салынып, аздаған су немесе жеміс тұнбасы құйылады да, салқындатылады. Сөйтіп алдын-ала май жағылып қойылған тақтайға немесе шереге жағылады. Жағылған массаның қалыңдығы 0,4 сантиметрден 1 сантиметрге дейін болу керек. Содан соң ол күн көзіне қойып кептіріледі. Әбден кепкен тағамды пышақпен алуға болады.

Дайын тағам түтікше сияқты етіліп оралады немесе шоколад секілді кесіледі. Бұл тағамды құрғақ жерде сақтау қажет.

Ащы жемістерден жасалатын кәмпитке қант қосылады.

Шикізаттар мөлшері әркімнің қалауынша салынады.

  Жарияланған-2016-03-11 14:29:21     Қаралды-1282

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚАЗАҚТЫҢ ҚАҺАРМАН ХАНДАРЫ

...

Қазақ төрінде отырып, халық қамын ойлаған ойлы хандар аз болған жоқ. «Ханда қырық кісінің ақылы бар» деп қазақ халқы тегін айтпаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМ - ЖҮРЕККЕ ЖАҚСЫ

...

Бадам – онша биік емес, жоғарғы жағы жайыла өскен ағаш. Жапырақтары сопақша, шеттері ара тісті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМБУРА

...

Самса түрінде ішіне бадам салынған қамырдан жасалған тағам осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САЛМАҚСЫЗДЫҚТА ТІРШІЛІК

...

Космоста адам ешқайда құламайды, мұнда «жоғарғы» жақ, «төменгі» жақ деген уғым жоқ.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТЕМПЕРА ДЕГЕН НЕ?

...

Бұл сөз бояудың атын да, сол бояумен салынған шығарманы да бірдей білдіреді. Темпера дайындалу әдісіне байланысты үш түрге бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҰШ БАУЫРСАҚ

...

Бұл көбінесе мерекелерде ғана дайындалады. Сүтке, майға, қантқа және жұмыртқаға ұн қосылып, қамыр иленеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »