ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН БИСКВИТ
Категориясы: Тағам
Алдын ала дайындалған негізгі бисквит қамырына қуырылған, ұсақтап туралған, ет тартатын машинкадан өткізілген немесе келіге түйілген жаңғақ (фундук немесе самырсын жаңғағы) қосылады. Оны жұмыртқа-қант массасын шайқап бола бергенде, оған ұн салар алдында қосқан дұрыс. Әр үш жұмыртқаға жарты шай қасық жаңғақ қосылады.
Дайын қамырдың ішінде қант түйіршіктерінің болмауы, жаңғақтар әбден әрі тегіс араласуы керек.
Бұл бисквит қамыры да негізгі бисквит қамыры сияқты етіліп бөлініп, пісіріледі.
Шикізат әркімнің қалауынша салынады.
Жарияланған-2016-03-10 14:36:43 Қаралды-3005
ИТМҰРЫННІҢ АДАМҒА ПАЙДАСЫ ЗОР

Итмұрын жемісін консервіленген күйінде қолданады және одан витамин препаратын жасайды. Медицинада итмұрынды поливитамин ретінде, диеталық сусын және қайнатып алған суын экстрактар, сироп ретінде пайдаланады.
ТАМИМ ИБН БАХР

IX ғасырдың басында Араб халифатының өкілі Тамим ибн Бахр Кимек (Қимақ) қағандығына саяхат жасайды. Түркі тілдес кимектер Шығыс және Орталық Қазақстан жерін, Ертістің орта алабын мекендеген. Тамим ибн Бахр Ұлы Жібек жолында орналасқан белгілі Тараз қаласы
ТӘТТІЛЕР РЕЦЕПТІЛЕРІ

Дастарқанын түрлендіре түскен қыз-келіншектеріне үмітпен тіске басар тәттілер - торт, печенье, пирогтар.
ГРЕК ЖАҢҒАҒЫНАН ЖАСАЛҒАН КӘЗИНЕК

Шыныдай жылтыр қатты, қант-сірне шырынында қайнатылған грек жаңғағынан түратын тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты болады.
СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА

Май қантқа қосылып, хош иіс беретін заттармен бірге кастрюльге салынады, ағаш қалақшамен күңгірт тартқанша араластырылып, бірте-бірте бір жұмыртқадан қосып отырылады.