МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН ЖАҢҒАҚ КЕКСІ
Категориясы: Тағам
Ұн еленіп, ысқыштан өткізілген грек жаңғағымен және жүзіммен араластырылады. Белок әбден көпіршігенше шайқалып, аз-аздан қант ұлпасы қосылады. Содан соң ол ұнмен, мейізбен, жаңғақпен араластырылады. Ол араластырылып болғаннан кейін май жағылып, ұн себіліп қойылған формаларға салынады. Форманың түбіне қағаз төселеді. Қамыр форманың төрттен үш бөлігіне құйылады да температура 230-240 градусқа жеткізіліп, пісіріледі. Ол бір сағатта пісіп болуға тиіс. Осылайша дайындалған кекс бір тәулік салқын жерге қойылады.
Бұл тағамды жасауға 160 грамнан ұн және жаңғақ, 180 грамм қант ұлпасы, 120 грамм мейіз, 4 жұмыртқа жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 13:12:39 Қаралды-2131
ТАҢҚУРАЙ ТҮРЛЕРІН ӨСІРІП, ӨНІМ АЛУ ЖОЛДАРЫ

Таңқурай жартылай бұталы көпжылдық өсімдік болып есептеледі. Жабайы түрде азғана болса да келең-келі жерлерде жақсы өседі.
ШАҚ-ШАҚ

Үн, сүт, қант, жұмыртқа, аздап арақ қосылып, жұмсақ қамыр иленеді. Ол бірнеше бөлікке бөлініп, 1 сантиметр қалыңдықта созылады. Созылған қамыр самырсын жаңғағының үлкендігіндей етіліп туралып, қуырылады. Бәрінің бірдей қуырылуы үшін араластырып тұру керек
МИФТЕР

Адамның қиялдан, ойдан шығарған барлық ауызекі дүниелері мифтер, аңыздар, әфсаналар, жырлар, ертегілер болып түрлі жанрларға жіктеледі. Бұл жанрлардың ортақсипаттары коп-ақ, дегенмен, оларды бір-бірінен ажыратып, өзгешелеп тұратын бірқатар ерекшеліктері д
БАЛЫҚШЫЛЫҚ

Балықшылық бұрындары қазақта кең тарамаған, тек үлкен, балығы мол сулардың -жағасында жұт немесе басқа себептермен көшу-қонуға шамасы келмей қалған қазақтардың ғана айналысатын кәсібінің түрі еді. Балық табиғат-ананың сыйы болғандықтан, Атырау, Арал, Балқ