UF

ЖҮЗІМ НУГАСЫ

Категориясы: Тағам


Туралған курага мен жүзімнен қайнатып жасалған төрт қырлы ұзыншалау кәмпит жүзім нугасы деп аталады.

Туралған курага мен жүзім қантқа қосылып, ылғал қалдығы 12 процент болғанша қайнатылады. Масса содан соң салқындатылады, сөйтіп кесіп-кесіп кәмпит формасына келтіріледі де, құмшекер себіледі. Бұдан кейін қағаз төселген ағаш жәшіктерге қатарластырып салынады.

Бір килограмм нугаға 496,2 грамм қант, 406,7 грамм курага, 131,8 грамм жүзім, 1,3 грамм лимон қышқылы жұмсалады.

Жүзім нугасының бір килограмында кемінде қырық данасы болады. Ылғалдылығы - 12 процент. Ыдысқа салғандағы салмағы 4 килограмм. Ең ұзақ сақталатын мерзімі - бір ай.

  Жарияланған-2016-02-29 14:59:57     Қаралды-258

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ЖУГЕРІ ҚУЫРМАСЫ

...

Жұмыртқа мен қантты 40-50 градусқа дейін қыздырып, шайқау керек. Оны шайқай отырып бөлме температурасына дейін салқындатады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТОЙ ЕТІ

...

Қазақ халқы тойға барын салған. Мұндай қуанышқа тіпті жалғыз атын сойып жіберетін болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КІШІ ҚАБЫРШӨП

...

Кіші қабыршөп – үнемі көгеріп тұратын, биіктігі 60 сантиметрге жететін, аласа, бұталы өсімдік. Сабағы жайыла өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ЖАРЫҚ ПЕН КӨЛЕҢКЕ

...

Мынау Рембрандтың «Әулие әулет» атты картинасының көшірмесі. Жартылай қараңғы шағын бөлме. Сол жақта төбеде әлде бір мүйістен күн көзінің сәулесі түсіп тұр. Ол жас әйелдің беті мен құндақтағы сәбиге шашырапты.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«АЙ» ҚУЫРМАСЫ

...

Дайындалған қамыр 0,8 сантиметр қалыңдықта жайылады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, жұқа стаканның қырымен дөңгелектеп,

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Кактус – мексикандықтардың ең сүйікті жеңсігі

...

Егер үшкір тікендерін алып тастасаңыз кактусты жеуге болады. Оны қуырады, пісіреді, қатырады, шикілей жейді. Тікенді алмұрттардың дәмі керемет. Өсімдікте көп витаминдер мен минералдар бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »