UF

ТҰЗДАЛҒАН БАДАМ

Категориясы: Тағам


Бұл - тұз себіліп қуырылған бадам. Бір килограмын жасауға 902,4 грамм бадам, 270,7 грамм тұз жұмсалады. Осындай рецептімен бадам орнына жер жаңғағы мен өрік дәндері алынып, тұз қосылып қуырылған тағамдар да жасалады.

Тұз қажетінше суға ерітіліп, ол ерітіндіге бадам салынады да, ұдайы араластырыла отырып, 60-70 градусқа дейін қыздырылады. Тұз ерітіндісінде бадам 3,5-4 сағат ұсталады.

Тұз сіңген бадам елекке немесе торға салынып, ерітіндісінен сорғытылады. Оған қосымша кристалды тұз қосылып, мұқият араластырылады. Содан соң бадам қаңылтыр табақшаларға қалыңдығы бірдей (30-40 миллиметр) етіліп жайып салынады. Ол табақшаның астына қағаз төселеді. Содан соң температура 160-165 градусқа жеткізіліп, 50-60 минут бойы қуырылады. Бұл кезде бадамды бірнеше рет араластырып қою керек.

Қуырып болған соң бадам салқындатылып, артық туз еленіп алынады.

Салқындатылған бадам қақпағы тығыз жабылатын қаңылтыр қораптарға салынады.

Бұл тағамның сапасына келсек, оның жағымды тұзды дәмді, қуырылған бадам иісі шығып тұруы керек. Сынған жерінде бадам дәндері қызғылт тартады. Бетінде тұздық ұсақ кристалдары көрініп тұрады. Ылғалдылығы - 1,5-2,0 процент.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-02-28 18:52:31     Қаралды-530

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

БАЛ ЖАҢҒАҚТАР

...

Балды жақсылап ерітіп, қантпен, ұнмен, содамен, маймен және ұнтақталған жаңғақтармен араластырып, қатты қамыр иленеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АВИАЦИЯДА АЛҒАШҚЫ ҰШУ ТАРИХЫ

...

Атам заманнан бері адам көкке көтерілуді армандап келді. Сұңқардай қалықтап, қырандай самғаса, шіркін!

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГУШИ ФИЛЬ (ТӘЖІКТЕР ӘДІСІМЕН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚҰЛАҚШАЛАР)

...

Ұнға жұмыртқа, май, сут, қант қосылып, ашытылмастан қамыр иленеді. Ол «демін алдыру үшін» 30-40 минут қойып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ЖӘНЕ БАЛ ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ

...

Үгілген сүзбеге бал және жаңғақтың ұнталған дәні қосылып, жақсылап араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ФАЙНКУХЕН

...

Бөлке жасалатын қамырдан пісірілген сопақша нан осылай деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАРАМЕЛЬ

...

50 грамм қантпен араластырылған жұмыртқа шайқалады. Үстіне ваниль ұнтағы қосылып, сүт құйылады. Сөйтіп қант әбден еріп кеткенше шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »