UF

ТҰЗДАЛҒАН БАДАМ

Категориясы: Тағам


Бұл - тұз себіліп қуырылған бадам. Бір килограмын жасауға 902,4 грамм бадам, 270,7 грамм тұз жұмсалады. Осындай рецептімен бадам орнына жер жаңғағы мен өрік дәндері алынып, тұз қосылып қуырылған тағамдар да жасалады.

Тұз қажетінше суға ерітіліп, ол ерітіндіге бадам салынады да, ұдайы араластырыла отырып, 60-70 градусқа дейін қыздырылады. Тұз ерітіндісінде бадам 3,5-4 сағат ұсталады.

Тұз сіңген бадам елекке немесе торға салынып, ерітіндісінен сорғытылады. Оған қосымша кристалды тұз қосылып, мұқият араластырылады. Содан соң бадам қаңылтыр табақшаларға қалыңдығы бірдей (30-40 миллиметр) етіліп жайып салынады. Ол табақшаның астына қағаз төселеді. Содан соң температура 160-165 градусқа жеткізіліп, 50-60 минут бойы қуырылады. Бұл кезде бадамды бірнеше рет араластырып қою керек.

Қуырып болған соң бадам салқындатылып, артық туз еленіп алынады.

Салқындатылған бадам қақпағы тығыз жабылатын қаңылтыр қораптарға салынады.

Бұл тағамның сапасына келсек, оның жағымды тұзды дәмді, қуырылған бадам иісі шығып тұруы керек. Сынған жерінде бадам дәндері қызғылт тартады. Бетінде тұздық ұсақ кристалдары көрініп тұрады. Ылғалдылығы - 1,5-2,0 процент.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-02-28 18:52:31     Қаралды-2242

Мәлімет сізге көмек берді ма

ШОКОЛАДТЫ РАХАТ-ЛУКУМ

...

Какао ұнтағы қосылатын мармелад сияқты тағам осылай деп аталады. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ОБИДАҢДОН КАРАМЕЛІ

...

Мөлдір, сырты оралмаған, кесілген батон формалы карамель осылай аталады. Қолданылатын бояуларға байланысты әр түрлі келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«ҚОРҚЫТ АТА КІТАБЫ»

...

«Қорқыт ата кітабы» (ежелгі түркі тілінде - «Китаб-и дәдем Коркут ғали лисан таифа оғузан») - оғыз-қыпшақ дәуірінің жазба мұрасы. Кітаптың ғылымда он екі нұсқасы белгілі. Дрезденде 12 нұсқа толығымен және Ватиканда осы 12 нұсқаның алтауы сақталған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Адам бойы кешке қарағанда таңертең ұзын

...

Адам бойы немесе адам денесінің ұзындығы – бұл бастың ұшы мен табанға дейінгі ара-қашықтық. Антропологияда бой антропометриялық белгілердің бірі болып табылады. Адамның дене құрылысының дамуы көрсеткіштерінің тізіміне жатады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАЙШӨП – АСҚАЗАН БЕЗДЕРІНІҢ ЖҰМЫСЫН КҮШЕЙТЕДІ

...

Ертедегі Римде бұл өсімдікті аса пайдалы деп санаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«АВЕСТА» КІТАБЫНДА КӨШПЕНДІЛЕР ТУРАЛЫ АҚПАРАТ

...

Түркі этнонимі сөз болғанда, біздің заманымыздан бұрынғы I мың жылдықта жазылды делінетін зороастризімнің қасиетті «Авеста» кітабында шығысқа қарай қанатты атпен көшетін елдің «тур» деп аталуы

ТОЛЫҒЫРАҚ »