БУКОВИН ШӘРБӘТІ
Категориясы: Тағам
Бұл - ысқыштан өткізілген жаңғақ және қант ұлпасы қосылған май массасы.
Бір килограмын жасауға 568,6 грамм құм шекер, 264,4 грамм үккіштен өткізіліп қуырылған кешью жаңғағы (бұл 281,8 грамм кептірілмеген жаңғаққа пара-пар), 137,7 грамм су-май немесе кондитерлік май, 69,8 грамм какао ұнтағы және 0,2 грамм ванилин жұмсалады.
Тағам шоколад және боялмаған таяқша түстес болады. Біреуінің салмағы 7 килограмнан аспайды. Ылғалдылығы - 1,2-1,4 процент.
Жарияланған-2016-03-01 14:39:04 Қаралды-1521
КУН – БІЗДІҢ ЕҢ ҮЛКЕН ЖҰЛДЫЗ
Бұлт жаппаған, түтін баспаған кезде Күннің жарықтығы, өткірлігі сондай, оған тура қарай алмайсың.
КЕРАМИКА - ЕҢ ЕЖЕЛГІ ӨНЕРЛЕРДІҢ БІРІ
Адамдар атам заманның өзінде-ақ саздан ыдыстар жасауды білген. Бертін келе оны су жібермейтін берік болу үшін пешке сап күйдіруді үйренген.
ҚЫМЫЗ АШЫТУ ЖАЙЛЫ ӘҢГІМЕ
Қымыз дайындау үшін ең алдымен сауын биелерін іріктей білу керек. Сауылатын бие сақа бие, қулық бие, қысырақ бие деп үшке бөлінеді.
ГРЕК ЖАҢҒАҒЫНАН ЖАСАЛҒАН КӘЗИНЕК
Шыныдай жылтыр қатты, қант-сірне шырынында қайнатылған грек жаңғағынан түратын тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты болады.
КІШІ ҚАБЫРШӨП
Кіші қабыршөп – үнемі көгеріп тұратын, биіктігі 60 сантиметрге жететін, аласа, бұталы өсімдік. Сабағы жайыла өседі.
ЕЖЕЛГІ ҮРГЕНІШ
10 ғасырда жазған араб географтарының (Ибн Хордадбек, Макдиси) айтуынша, Үргеніш бүкіл Хорезмде көлемі жағынан екінші қала болған.