UF

БУКОВИН ШӘРБӘТІ

Категориясы: Тағам


Бұл - ысқыштан өткізілген жаңғақ және қант ұлпасы қосылған май массасы.

Бір килограмын жасауға 568,6 грамм құм шекер, 264,4 грамм үккіштен өткізіліп қуырылған кешью жаңғағы (бұл 281,8 грамм кептірілмеген жаңғаққа пара-пар), 137,7 грамм су-май немесе кондитерлік май, 69,8 грамм какао ұнтағы және 0,2 грамм ванилин жұмсалады.

Тағам шоколад және боялмаған таяқша түстес болады. Біреуінің салмағы 7 килограмнан аспайды. Ылғалдылығы - 1,2-1,4 процент.

  Жарияланған-2016-03-01 14:39:04     Қаралды-1521

Мәлімет сізге көмек берді ма

КУН – БІЗДІҢ ЕҢ ҮЛКЕН ЖҰЛДЫЗ

...

Бұлт жаппаған, түтін баспаған кезде Күннің жарықтығы, өткірлігі сондай, оған тура қарай алмайсың.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КЕРАМИКА - ЕҢ ЕЖЕЛГІ ӨНЕРЛЕРДІҢ БІРІ

...

Адамдар атам заманның өзінде-ақ саздан ыдыстар жасауды білген. Бертін келе оны су жібермейтін берік болу үшін пешке сап күйдіруді үйренген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫМЫЗ АШЫТУ ЖАЙЛЫ ӘҢГІМЕ

...

Қымыз дайындау үшін ең алдымен сауын биелерін іріктей білу керек. Сауылатын бие сақа бие, қулық бие, қысырақ бие деп үшке бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГРЕК ЖАҢҒАҒЫНАН ЖАСАЛҒАН КӘЗИНЕК

...

Шыныдай жылтыр қатты, қант-сірне шырынында қайнатылған грек жаңғағынан түратын тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КІШІ ҚАБЫРШӨП

...

Кіші қабыршөп – үнемі көгеріп тұратын, биіктігі 60 сантиметрге жететін, аласа, бұталы өсімдік. Сабағы жайыла өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕЖЕЛГІ ҮРГЕНІШ

...

10 ғасырда жазған араб географтарының (Ибн Хордадбек, Макдиси) айтуынша, Үргеніш бүкіл Хорезмде көлемі жағынан екінші қала болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »