СҮТТЕН ЖАСАЛАТЫН ҰЛТТЫҚ ТАҒАМДАР
Категориясы: Тарих
Төрт түлік малды тіршілік-тынысына тірек еткен көшпелілер кәдуелгі сүттен небір тамаша тағамның түріп жасай білген. Солардың бірқатарын еске түсіріп көрелік: қымыз, шұбат, айран, қатық, балқаймақ, кілегей, ақ қаймак, ақ ірімшік, қызыл ірімшік, сусыз сүт, сапырма сүт, құрғақ сүт, қойыртпақ, іркіт, сарысу, тасқорық, шалап, сүт кеспе, сүт салма, уыз, сірне, құрт, торақ кұрт, ежегей құрт, сықпа, сүзбе т. б. Міне, бұлар жылқы мен түйенің, қой мен ешкінің, сиырдың сүтінен жасалатын тағамдар.
Жарияланған-2016-04-21 17:01:32 Қаралды-15342
ЕҢ АЛҒАШ ЗӘУЛІМ ҒИМАРАТ ҚАЙ ЖЕРДЕ САЛЫНДЫ?

Бірінші көпқабатты ғимарат 1885 жылы Чикагода пайда болды деп есептеледі.
ТОҒЫЗҚҰМАЛАҚ ОЙЫНЫ

Тоғызқұмалақ шахмат, дойбы, нард, калах тағы басқа ойындар секілді арнаулы тақтада ойналады.
ВЕНЕЦИЯ - КӨПІРЛЕР ҚАЛАСЫ

Италияның солтүстік-шығысындағы қала, Адриат теңізінің жағасында, Венеция облысы мен Венеция провинциясының әкімшілік орталығы.
АДАМ АҒЗАЛАРЫ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

Адам ағзасының ең үлкен мүшесі - ұзындығы 5-6 метр болатын аш ішек.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ЭСКИЗ

Біз бұрын суретші болашақ шығармасына керек кейбір нәрселердің тездетіп сырт нобайын түсіріп алатынын білетінбіз. Ондай суреттер әлгіндей нәрсені көріп тұрып, көз бе көз салынатын.