ҚАНТҚА САЛЫНҒАН КУРАГА
Категориясы: Тағам
Курага жақсылап жуылып, кептіріледі. Қант улпасы, түйген қант және белок дайындалады. Белок пен қант ұлпасы араластырылып, оған курага малып алынады да кептіру үшін елекке салынады. Сыртындағы жылтыры кебе бастағанда оның үстіне түйілген қант себіледі. Кураганың орнына шие секілді тағы басқа жемістер пайдалануға да болады.
Бұл тағамға 500 грамм курага, 100 грамм қант ұлпасы, 3 грамм белок және 50 грамм түйілген қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-16 12:12:49 Қаралды-2205
ЖҰМЫС КИІМДЕРІН ТАЗАЛАУ
Ауыр жұмыс мамандықтағы адамдардың жұмыс киімдері әрдайым қатты кірлеп, май теңбілденіп кетеді.
ЖАҢҒАҚ НУГАСЫ
Бұл жаңғақты мол салып шайқалған кәмпит массасынан тұрады. Жаңғақ нугасы да лимон нугасы сияқты дайындалады.
НЕЛІКТЕН ТЕҢІЗ БЕТІНДЕ КЕМПІРҚОСАҚ ПЛЕНКАСЫ БАР?
Жоқ, бұл жылы жаңбырдан кейін ашық аспанда ойнайтын кемпірқосақ емес.
ПИНГ-ПОНГ СПОРТЫ
Алғашқы пинг-понг (стол теннисі) бәсекесі 1900 жылы Англиада өткізілген.
СҮЗБЕ МАССАСЫ
Сүзбе жақсылап араластырылып, үккішпен үгітіледі де қаймақ, қант қосылып, бәрі жақсылап араластырылады.