ҚАНТҚА САЛЫНҒАН КУРАГА
Категориясы: Тағам
Курага жақсылап жуылып, кептіріледі. Қант улпасы, түйген қант және белок дайындалады. Белок пен қант ұлпасы араластырылып, оған курага малып алынады да кептіру үшін елекке салынады. Сыртындағы жылтыры кебе бастағанда оның үстіне түйілген қант себіледі. Кураганың орнына шие секілді тағы басқа жемістер пайдалануға да болады.
Бұл тағамға 500 грамм курага, 100 грамм қант ұлпасы, 3 грамм белок және 50 грамм түйілген қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-16 12:12:49 Қаралды-1868
ЕСКЕКШІЛЕРІ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН

Ескекті қайықпен серуендеу, саяхатқа шығу, жихангерлік адам баласының ерте заманынан-ақ меңгерген кәсібі деуге әбден болады.
ТЕМІРДІ ҚАЙДАН АЛАДЫ?

Жер-жаһанда темір ұшан-теңіз: ол - сар шағыл құм арасынан, қызғылт-құба топырақ ішінен, қоңыр тас - кремнийден табылады. Керек десең су құрамында да бар.
БЕХИ ДУЛМА (ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН АЙВА)

Піскен айва жемісінің түктері алынып тасталып, ортасы дәнімен алынады да салқын сумен шайылады.
БҮЛДІРГЕН ПЮРЕСІ ҚОСЫЛҒАН КҮРІШ

Тазартылып, жуылған күріш суға салынады. Ол шала пісіріледі де сүт құйылып, әбден қайнатылады. Үстіне сарымай салынады.
ТҰШ БАУЫРСАҚ

Бұл көбінесе мерекелерде ғана дайындалады. Сүтке, майға, қантқа және жұмыртқаға ұн қосылып, қамыр иленеді.
ҚАЗАҚСТАНДАҒЫ ЕҢ ЖАҚСЫ ЖҮЗІМ СОРТТАРЫНЫҢ СИПАТТАМАСЫ

Жүзімнің қазіргі қолданылып жүрген, аудандастырылған сорттары ұсынылады.