UF

ӘСЕМДЕЛГЕН ЖАҢҒАҚ ҚАТТАМАСЫ

Категориясы: Тағам


Сарымай қант ұлпасымен қосылып, жақсылап шайқалады, содан соң жұмыртқаның сары уызы, ұнтақталған жаңғақ, түйілген кепкен нан, какао, оның үстіне жұмыртқаның әбден шайқалып көпіршіген ақ уызы қосылады. Май жағылып, ұн себілген жұқа табаға масса аударылады да 2 сантиметрдей қалыңдықта тегістеліп жайылып, пісіріледі. Салқындаған тағам қаттама етіп кесіледі.

150 грамм шоколад және үш ас қасық сүт әлсіз отқа қойылып ерітіледі де үстіне бір кесек сарымай салынады. Осы қоспамен қаттаманың беті майланады. Қажет деп тапқанда бетіне жағылған жылтыры кеуіп қалмай тұрғанда қаттама кесек-кесек етіп туралып, аздап құырылған бадам дәндерімен әсемделеді.

Бұл тағамды дайындауға 200 грамм сарымай, 200 грамм қант, 200 грамм жаңғақ, жұмыртқаның төрт сары уызы, 40 грамм кепкен нан, төрт жұмыртқаның ақ уызы, 30 грамм какао жұмсалады. Бетін жылтырату үшін 150 грамм сары май және 60 грамм сүт керек.

  Жарияланған-2016-03-16 11:36:33     Қаралды-273

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

АЛУА ӨНДІРУ

...

Біздің елімізде алуа ежелден өндіріліп келеді. Ол шығыстың тәтті тағамдарына жатады және құрамында 30-35 процент қант, 30-35 процент май, 15-20 процент шамасында азотты заттар болатын сіңімділігі жоғары өнім болып табылады. 100 килограмм алуаның калориялы

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«АҒАШТАР КҮНІ» («ЖЕР КҮНІ»)

...

1872 жылы Небраска штатының (АҚШ) ауылшаруашылық басқармасында Джон Стерлинг Мортонның тікелей ұйтқы болуымен жыл сайын қоршаған ортаны көгалдандыру мақсатында бір күнді белгілеу туралы ұсыныс жасалды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАЛҚАННАН ЖАСАУҒА БОЛАТЫН ТӘТТІ ТАҒАМДАР

...

Қазақ халқының, әсіресе, қарт адамдардың сүйсініп жейтін тағамдарының бірі - тарының талқаны. Талқан қуырып ақтаған тарының сөгінен немесе оның айырып алған жармағынан диірменге тартып жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒЫРЫҚ ҚАЙДА ТЫҒЫЛҒАН?

...

Шынында да, қызық, біздің ормандағы, таудағы, бос бөлмедегі айқайымызға құдды мазақ қылғандай қайталап үн қататын кім?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АТАҚТЫ ХИМИКТЕР

...

Химия ғылымын зерттейтін және түрлі химиялық реакциялар мен химиялық заттармен жұмыс істейтін адамды химик деп атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚОЙ МЕН ЕШКІНІҢ ҚАДІР-ҚАСИЕТІ

...

Қой мен ешкі көшпелі елдердің, соның ішінде қазақтардың ерте замандардан бері малданған түлігінің бірі һәм бірегейі. Қой түлігін қазақ негізгі байлықтың көзі санап: «Қой - байлық, жылқы сәндік», «Қойлы бай, қорлы бай» деген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »