UF

ӘСЕМДЕЛГЕН ЖАҢҒАҚ ҚАТТАМАСЫ

Категориясы: Тағам


Сарымай қант ұлпасымен қосылып, жақсылап шайқалады, содан соң жұмыртқаның сары уызы, ұнтақталған жаңғақ, түйілген кепкен нан, какао, оның үстіне жұмыртқаның әбден шайқалып көпіршіген ақ уызы қосылады. Май жағылып, ұн себілген жұқа табаға масса аударылады да 2 сантиметрдей қалыңдықта тегістеліп жайылып, пісіріледі. Салқындаған тағам қаттама етіп кесіледі.

150 грамм шоколад және үш ас қасық сүт әлсіз отқа қойылып ерітіледі де үстіне бір кесек сарымай салынады. Осы қоспамен қаттаманың беті майланады. Қажет деп тапқанда бетіне жағылған жылтыры кеуіп қалмай тұрғанда қаттама кесек-кесек етіп туралып, аздап құырылған бадам дәндерімен әсемделеді.

Бұл тағамды дайындауға 200 грамм сарымай, 200 грамм қант, 200 грамм жаңғақ, жұмыртқаның төрт сары уызы, 40 грамм кепкен нан, төрт жұмыртқаның ақ уызы, 30 грамм какао жұмсалады. Бетін жылтырату үшін 150 грамм сары май және 60 грамм сүт керек.

  Жарияланған-2016-03-16 11:36:33     Қаралды-226

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ТУДЫ ҚАСТЕРЛЕУ

...

Сап түзеп тұрған қалың әскердің алдына ту сән-салтанатпен әкелінген. Керней- сырнайлар тартылып, барабан, дабыл соғылып, бас колбасшы туға қымыз бүріккен. Қымыз - ежелден келе жатқан көшпелілердің сусыны. «Туға қарап қымыз бүрку» көшпелілердің ат жалын та

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛАШ ПАРТИЯСЫ

...

Алаш партиясы - казақ халқының тұңғыш ұлттық-демократиялық партиясы (1917-1920 жж.). Алаш партиясын кұру жөніндегі мәселе 1917 жылы 21-26 шілде аралығында Орынбор қаласында I Жалпықазақ съезінде талқыланды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАБАН

...

Республикамыздың су қоймаларының барлығына дерлік таралған жуас балық табан деп аталады. Ол күй талғамайды, егер қоректік азығы мол болса, кез келген таяз, суы тұнық суларда тіршілік ете береді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫЗЫЛ ЖӘНЕ АЛТАЙЛЫҚ ДОЛАНА

...

Гүлдерінде эфир майлары, холин және ацетилхолин, хлороген қышқылдары бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПИЯЗ - АТЕРОСКЛЕРОЗГЕ ҚАРСЫ

...

Пияз – көп жылдық, шөп тектес өсімдік, ол тікелей тамырынан өсіп шығады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ТҮТІКШЕЛЕР (ТРУБОЧКИ)

...

Жұмсарған сарымай жақсылап шайқалып, араластырыла отырып оған қаймақ, содан соң аз-аздан ұн қосылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »