UF

ЖАҢҒАҚ ТҮТІКШЕЛЕР (ТРУБОЧКИ)

Категориясы: Тағам


Жұмсарған сарымай жақсылап шайқалып, араластырыла отырып оған қаймақ, содан соң аз-аздан ұн (норманың 50 проценті) қосылады. Сөйтіп қамыр илейді. Иленген қамыр столға салынып, үстіне қалған ұн қосылады да тағы он минут бойы біркелкі масса алынғанша иленеді.

Осы процеспен бір мезгілде ішіне салынатын жаңғақ та дайындалады. Бұл тазартылған жаңғақ дәндері ет тартатын машинадан өткізіледі де, қант, ұнтақталған кардамон немесе дөм қабық, бал қосып, бәрі мұқият араластырылады.

Дайын болған қамыр 50 грамнан бөлінеді. Әр бөлік бір шеті жалпақ болатындай жолақ етіліп жайылады, бетіне май жағылады. Үстіне арасына салатын жаңғақтар мен басқа да тәттілер салынып, жалпақ шетінен бастап түтікше етіп оралады. Олар жұқа табаға салынады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, ыстық духовкаға қойып пісіріледі, Дайын болған жаңғақ түтікшелерінің үстіне кант ұлпасын себуге болады.

Бұл тағамды дайындауға 500 грамм ұн, 200 грамм қаймақ, 150 грамм сарымай жұмсалады. Ішіне салу үшін 300 грамм жаңғақ, 200 грамм қант, 100 грамм бал, дәміне қарай дәм қабық (корица) немесе кардамон, екі жұмыртқаның сары уызы керек.

  Жарияланған-2016-03-15 19:08:32     Қаралды-499

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ӘЛЕМДЕГІ ЕҢ ІРІ ҚАРТОП

...

2008 жылы ливандық фермер Халил Семхат өз бақшасынан алыл картоп қазып алды. Оның салмағы 11 (он бір) килограмнан асқан. Оны қазып алудың өзі оңайға соқпаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

7 ТҮРЛІ БҰҚТЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР

...

Ет ұсақтап туралады да табадағы қыздырылған майға салынып қуырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЯНАУЫЛ ТАС МҮСІНДЕРІ

...

Сарыарқаның солтүстік-шығысында орналасқан Баянауыл тауларының табиғаты өте көрікті. Ең биік жері 1046 м болатын (Ақбет тауы) тау жан-жаққа 1-20 шақырымға созылып жатыр. Орталық тұсында орналасқан тау шоғырлары - Жасыбай, Жанбақы, Торайғыр, Жаманаула бірт

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУҒА ШЫҚҚАН МАҢЫЗЫ - 30 ТҮРЛІ ҚАРАПАЙЫМ ИНГРЕДИЕНТТІ СОРПАЛАР

...

Сорпа - ас қорыту органдарының жұмысын жақсартатын, адамның тәбетін ашып, тіпті бойын сергітетін тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛТЫН - КҮМІС ТАС ЕКЕН, АРПА - БИДАЙ АС ЕКЕН

...

Қазақтың дәстүрлі дастарқанында күріш, бидай, жүгері, тары сияқты дән азықтарынан дайындалатын тағамдар өте мол, бұл тағамдар витаминге бай, организмге сіңімді келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫЗЫЛ БҰРЫШ – ТӘБЕТТІ ҚОЗДЫРАДЫ

...

Қызыл бұрыштың жемісін азғантай мөлшерде тамаққа салса, тәбетті қоздырады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »