АУҒАН ШӘРБӘТІ
Категориясы: Тағам
Жеміс шырындарына апельсин мен лимон бөліктері салынып, аздаған су құйылады да бәрі қосылып қайнатылады. Содан соң сүзіліп, суытылады. Алынған шырын аздаған қызғылт немесе жай сумен сұйылтылып, бөлек ыдысқа салынған мұз кесегімен бірге дастарқанға әкелінеді.
Бұл тағамды жасауға 3 апельсин, 1/2 лимон, 1/2 стакан қант, 1-2 шай қасық қызғылт су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:58:31 Қаралды-1484
Бірегей Жердің гипотезасы

Жер жүзінде біз ғанамыз ба? Космостың шексіз кеңістігінде тағы да Жер сияқты планета бар ма екен?
ӘЛЕМДЕГІ ЕҢ «КӘРІ» АҒАШ ТАБЫЛДЫ

Швейцариядағы бір унивөрситеттің ға лымдары сол елде өсетін ағаштарға санақ жургізу кезінде қылқан жапырақты ең «кәрі» шырша ағашын тапқан. Бұл ағаштың жасын ғалымдар қазіргі кезде қолданылатын радиокөміртегі сараптамалық әдіс бойынша анықталған.
АТУ ҚАРУЫ

Қазақ халқының ату қаруы жақ (садақ) деп аталған Жақтар әр түрлі материалдар (ағаш, тарамыс, мүйіз, сүйек, тері, қайыңның тозы) пайдаланған бірнеше бөліктерден құралған. Жақтың жеке жасалып, атуға арналған бөлшегі - оқ.
ДЕНЕҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...

Үйге таза ауа молынан кірсін, күннің сәулесі (шуағы) кіріп тұрсын. Сау болу үшін таза ауа, күннің шуағы өте керек екенін ұмытпа.
Дәм қабық (корица) қосылған бисквит

Бұл тағам шайқалған қамырдан жасалады да арасына дәм қабық салынады.