UF

ГУШИ ФИЛЬ (ТӘЖІКТЕР ӘДІСІМЕН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚҰЛАҚШАЛАР)

Категориясы: Тағам


Ұнға жұмыртқа, май, сут, қант қосылып, ашытылмастан қамыр иленеді. Ол «демін алдыру үшін» 30-40 минут қойып қойылады. Содан соң грек жаңғағының үлкендігіндей етіліп домалақталады. Сөйтіп ол домалақтар тегістеліп жайылады, шелпек формасына келтіріледі. Шелпектің бір шеті қысылып, құлақша жасалады да қызып тұрған майға салынып пісіріледі. Аздап қоңыр тартқанша құырылады. Дайын болғаннан кейін үстіне қант ұлпасы және ұнтақталған пісте дәні себіледі.

Бұл тағамға 3 стакан ұн, 6 жұмыртқа, стаканның 3/4 бөлігіндей сарымай, 1 стакан сүт немесе жарты стакан қойылтылған сүт, стаканның 3/4 бөлігіндей қант, 2 стакан өсімдік майы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-15 18:37:16     Қаралды-199

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ХАКІМЖАН НАУРЫЗБАЕВ

...

Хакімжан Есімханұлы (1925-2009) - Қазақстанның тұңғыш кәсіби мүсіншісі, халық суретшісі. Ол Қостанай облысында дүниеге келген. Харьковтағы көркемөнер институтын бітірді. Алматы қаласындағы көркемсурет училищесінде тұңғыш рет мүсіншілер үйірмесін ұйымдасты

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Жалынды кемпірқосақ

...

Жалынды кемпірқосақ ең сирек кездесетін атмосфералық феномендердің бірі болып табылады – ол кемпірқосақтардан жасалынған бұлт сияқты көрінеді. Ол ешқандай да кемпірқосақ емес және отқа қатысы да жоқ, бірақ бұл табиғат құбылысы ешкімді де енжар қалдырмайды

ТОЛЫҒЫРАҚ »

17 ТҮРЛІ БАЛЫҚ ТАҒАМДАРЫ

...

Тағамдық құнарлылығы жағынан балықтың еттен айырмасы шамалы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ФРИЗБЕН НЕ БЕЗЕНДІРЕДІ?

...

Афина Акропольдегі әйгілі грек ғимараты Парфенон скульптуралық фризбен безендірілген. Үйдің ішкі не сыртқы қабырғасының мүсіндермен не бояумен...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАБАТТАЛҒАН ПОМАДА-ЖЕМІС ТОРТЫ

...

Дайын қамырдан көлемі 25 х 25 сантиметр төрт бұрыш формалы тең үш шелпек жайылып, майланған жұқа табаға салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛХОРЫДАН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Алхорының жемістерінде алма, лимон қышқылдары, илік және бояу заттары, пектин, А және С витамині болады. Алхоры - өте дәмді тамақ болатын сапасы бар, бағалы жеміс.

ТОЛЫҒЫРАҚ »