ГУШИ ФИЛЬ (ТӘЖІКТЕР ӘДІСІМЕН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚҰЛАҚШАЛАР)
Категориясы: Тағам
Ұнға жұмыртқа, май, сут, қант қосылып, ашытылмастан қамыр иленеді. Ол «демін алдыру үшін» 30-40 минут қойып қойылады. Содан соң грек жаңғағының үлкендігіндей етіліп домалақталады. Сөйтіп ол домалақтар тегістеліп жайылады, шелпек формасына келтіріледі. Шелпектің бір шеті қысылып, құлақша жасалады да қызып тұрған майға салынып пісіріледі. Аздап қоңыр тартқанша құырылады. Дайын болғаннан кейін үстіне қант ұлпасы және ұнтақталған пісте дәні себіледі.
Бұл тағамға 3 стакан ұн, 6 жұмыртқа, стаканның 3/4 бөлігіндей сарымай, 1 стакан сүт немесе жарты стакан қойылтылған сүт, стаканның 3/4 бөлігіндей қант, 2 стакан өсімдік майы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:37:16 Қаралды-1222
ҚАРҒАЛЫ КЕНІШІ

Археологтар 1939 жылы Алматы маңындағы Қарғалы шатқалынан көнеден қалған казына тапты. Бұл жерден 300-ге жуық алтынмен апталып, асыл тастар орнатылған, ғажайып өрнекті бұйымдар шықты. Табылған заттардың ішінде қосөркешті түйе мүсінделген сақина, адамды ке
ШЫМКЕНТ

Шымкент - ежелгі қалалардың бірі. Ол еліміздің оңтүстік- шығысында Бадам мен Сайрам өзендері аралығында орналасқан. Қаланың іргесі екі мың жыл бұрын қаланған. Ерте орта ғасырда Ұлы Жібек сауда жолында жайғасқан ол XVIII ғасырда ірі қалаға айналды. 1864 жы
МИНЕРАЛДАР

Минералдар Жер бетіндегі немесе жердің қойнауындағы әр түрлі геологиялық процестерге байланысты пайда болады және олар тау жыныстарын, кентастар мен метеориттерді, т.б. кұрайды. Минералдар, негізінен, қатты болып келеді.
АЛТЫБАҚАН

Ертеректе ауыл сыртына кұрылған алтыбақан жастардың кешке ойын-сауық құратын жері болған. Оны қазақтың ежелгі ұлттық ойыны деп те атайды. Алтыбақан көшпенді халық үшін өте қолайлы, себебі тез жиналып, тез құрылады.
КУРАГАДАН ЖАСАЛҒАН САМБУК

Іріктелген курага мұқият жуылып, салқын суға салынады. 1-2 сағат бөктіріп алынады да дайын болғанша қайнатылып, содан соң үккішпен үгіледі.