ЖЕЛАТИНСІЗ АЛМА ҚАЙНАТПАСЫ
Категориясы: Тағам
Ұзынынан тілінген антоновка алмалары тайыз ыдысқа салынады. Ол ыдыстың жартысына дейін су құйылып, бұқтырылады да жұмсарғанша ұсталады. Бұл кезде ол араластырылып отыруға тиіс. Жұмсарған алмалар ыстық күйінде езіліп, қант, лимон қышқылы қосылады да көпіршіген ақ масса болып шыққанша шайқалады. Содан соң ыдыстарға салынып, салқындатылады.
Бұл қайнатпаны даярлауға 650 грамм алма, 150 грамм құм шекер, 1 грамм лимон қышқылы, 200 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:14:31 Қаралды-840
ТАҺИР ХАН

Таһир (Тайыр) - Қазақ хандығының негізін салушы Жәнібек ханның Әдік деген ұлының баласы. Оның туған жылы белгісіз, шамамен 1531-1533 жылдар аралығында дүниеден өткен.
АЛУА ӨНДІРУ

Біздің елімізде алуа ежелден өндіріліп келеді. Ол шығыстың тәтті тағамдарына жатады және құрамында 30-35 процент қант, 30-35 процент май, 15-20 процент шамасында азотты заттар болатын сіңімділігі жоғары өнім болып табылады. 100 килограмм алуаның калориялы
ҚАМЫР ҚОСЫП ПІСІРІЛГЕН АЛМА

Жуылған, өзегі алынып, қабығы аршылған алма қалыңдығы 0,5 сантиметр етіліп, дөңгелектеліп кесіледі де үстіне қант себіледі.
ХАҚНАЗАР ХАН

Хақназар, Ақназар (шамамен 1510/20-1580 жж.) - қазақ халқын біріктіруге, мемлекеттігін нығайтуға айрықша еңбек сіңірген мемлекет қайраткері, қолбасшы, Қасым ханның кіші ұлы.