ЖЕЛАТИНСІЗ АЛМА ҚАЙНАТПАСЫ
Категориясы: Тағам
Ұзынынан тілінген антоновка алмалары тайыз ыдысқа салынады. Ол ыдыстың жартысына дейін су құйылып, бұқтырылады да жұмсарғанша ұсталады. Бұл кезде ол араластырылып отыруға тиіс. Жұмсарған алмалар ыстық күйінде езіліп, қант, лимон қышқылы қосылады да көпіршіген ақ масса болып шыққанша шайқалады. Содан соң ыдыстарға салынып, салқындатылады.
Бұл қайнатпаны даярлауға 650 грамм алма, 150 грамм құм шекер, 1 грамм лимон қышқылы, 200 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:14:31 Қаралды-1675
СУҒА ЖҮЗУ СПОРТ ТАРИХЫНАН
Суда жүзіп жүрген адамдарды бейнелейтін сурет осыдан 25 ғасыр бұрын салынған, ол Ливия шөлінен табылған.
ШАҒАТАЙ ҰЛЫСЫ
Шағатай ұлысы - 1260-1346 жылдар аралығында Шығыс Түркістан, Жетісу, Мәуереннахр аумағында салтанат құрған көшпелілер мемлекеті.
ЖАС ЖЕМІС НЕМЕСЕ ЖИДЕК АРАЛАСТЫРЫП ШАЙҚАЛҒАН ҚАЙМАҚ
Рецептіде көрсетілген жемістер жақсылап жуылып, үстіне шайқалған кілегей құйылады. Дастарқанға қант ұлпасы қоса әкелінеді.
МАРСТЫҢ ТҮСІ НЕГЕ ҚЫЗЫЛ?
Егер сендер түнгі аспанда өздеріңе қарап жымың қағып тұрған қызыл жұлдыз көрсеңдер бұл - Марс дей беріңдер. Марс - біздің Жердің ең жақын көршісі.
ҚАРАТОРҒАЙ
Қараторғай - өте тамаша әнші құс. Әр жылы көктемде қанатты достарымыз - қара- торғайларды ұя жасап қарсы алу дәстүрге айналған. Қараторғай Қазақстанның көп жерлерінде кездеседі. Ол жыл құстарының қатарына жатады.
БАДАМДЫ ГРИЛЬЯЖ
Жармаланған бадам қосылған, қант-сірне шырынында қайнатылған, жалпақ төрт бұрышты шыны тәрізді қатты тағам.