UF

ВАНИЛИН ҚОСЫЛҒАН ЖАҢҒАҚ КӘМПИТТЕРІ

Категориясы: Тағам


Кастрюльге сүт құйылып, қант және сарымай салынады. Бұқтырылған қоспа отқа қойылып түбі күйіп кетпес үшін араластырыла отырып, қоюланғанша пісіріледі. Салқын су құйылған стаканға бір тамшысын тамызғанда қоспа жайылып кетпей, жұмсақ түйіршік формасын сақтайтын болса ғана оны оттан алып, ұнтақталған жаңғақ дәндерімен және ванилинмен араластырылады. Жаңғақ қоспасы ыдысқа немесе жұқа табаға салынып (табаның эмальды болуы және алдын-ала оған май жағылуы тиіс), 2 сантиметрдей қалыңдықта жайылады. Содан соң жұмсақ күйінде төртбұрышталып кесіледі.

Бұл тағамды жасауға 300 грамм жаңғақ, 800 грамм қант, 125 грамм сүт, 45 грамм сарымай және 4 шымшым ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-15 17:59:36     Қаралды-2020

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚЫСТЫҢ ЕҢ СУЫҚ АЙЛАРЫ

...

Қаңтар мен ақпан - қыстың ең суық ай лары. Шаруақор қазақ кейде бұл екі айға жан бітіріп, тіл беріп сөйлетіп қоятыны бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МУСКАТ ЖАҢҒАҒЫ САЛЫНҒАН ПЕЧЕНЬЕ

...

Қант пен жұмыртқа араластырылып, он бес минут бойы шайқалады. Мұқият тазаланған бадам ұсақтап туралады да оған қосатын басқа заттармен қосып араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕМАХЛИН МҰТТАҚЫСЫ

...

Ішіне тәтті заттар салып, ашытқы қосылған тоқаш қамырынан жасалған тағам осылай деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҰЖЫ - ТІЛ ҮЙІРЕР ДӘМДІ АС

...

Жаңа сойылған малдың іш майы, өкпе–бауыр, ішек–қарны, етті мүшелегенде түскен кесінді еттер ұсақтап туралады (қазіргі кезде ет тарқыштан өткізіледі).

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МЕЙІЗ ЖӘНЕ ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН РУЛЕТ

...

Тоқаш пісіруге арналған дайын ашыған қамыр 1,0-1,5 сантиметр қалыңдықта жайылып, шылқытып сарымаймен майланады, үстіне қант және ірілеу етіп ұнтақталған жаңғақ қосылған жүзім себіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАНДАЙ АСПАН ДЕНЕЛЕРІНІҢ ҚҰЙРЫҚТАРЫ БАР?

...

Күн жүйесінің бұл «құйрықты» тұрғындары - кометалар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »