«АЙ» ҚУЫРМАСЫ
Категориясы: Тағам
Дайындалған қамыр 0,8 сантиметр қалыңдықта жайылады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, жұқа стаканның қырымен дөңгелектеп, осынша қамырдың жарты ай формалы жартылай фабрикаттар жасалады. Содан соң дөңгелек жартылай фабрикатқа жарты ай формалы жартылай фабрикат салынып, 2-3 мейізбен беті әсемделеді.
«Ай» қуырмасын жасауға 4 стакан ұн, стаканның 1/3 бөлігіндей сарымай немесе маргарин, екі жұмыртқа, стаканның 1/3 бөлігіндей құм шекер, шай қасықтың 1/3 бөлігіндей тұз, жарты стакан жузім, бір шымшым ванилин, жарты шай қасық сода жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 16:45:13 Қаралды-2187
ӘЛЕМНІҢ БЕСІНШІ МҰХИТ, ОЛ ҚАНДАЙ МҰХИТ?
Дүние жүзінде Атлант, Тынық, Үнді, Солтүстік Мұзды мұхиттардан басқа және олардың бәрінен де үлкен бір мұхит бар.
ҚАЗІРГІ КЕЗДЕ ҰМЫТЫЛА БАСТАҒАН ДӘСТҮРЛІ ТАҒАМДАР
Қазақ халқының ұлттық дастарқанында бар, бірақ қазіргі кезде ұмыт бола бастаған мынандай да дәстүрлі тағамдарына тоқтала кеткеннің артықтығы жоқ.
ДҮНИЕ ЖҮЗІНДЕГІ АЛҒАШҚЫ ЦИРК ҚАШАН ЖӘНЕ ҚАЙ ЖЕРДЕ АШЫЛДЫ?
Қазіргі кездегі заманауи цирктің әкесі - ағылшын кавалеристі аға сержант Филип Астли
КҮН СӘУЛЕСІН ҰСТАП АЛЫП, ПАЙДАЛАНУҒА БОЛА МА?
Күн сәулесін қос қолыңмен ұстай алмайсың, алақаныңмен де басып қала алмайсың. Ол ешкімнің уысына түспейді.
АЛЬПИНИЗМ ТАРИХЫНАН
Тауға қарап тамсану, оның басына шығу - адам баласының ізгі арманы, болғаны біздің бәрімізге мәлім қасиет.