«АЙ» ҚУЫРМАСЫ
Категориясы: Тағам
Дайындалған қамыр 0,8 сантиметр қалыңдықта жайылады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, жұқа стаканның қырымен дөңгелектеп, осынша қамырдың жарты ай формалы жартылай фабрикаттар жасалады. Содан соң дөңгелек жартылай фабрикатқа жарты ай формалы жартылай фабрикат салынып, 2-3 мейізбен беті әсемделеді.
«Ай» қуырмасын жасауға 4 стакан ұн, стаканның 1/3 бөлігіндей сарымай немесе маргарин, екі жұмыртқа, стаканның 1/3 бөлігіндей құм шекер, шай қасықтың 1/3 бөлігіндей тұз, жарты стакан жузім, бір шымшым ванилин, жарты шай қасық сода жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 16:45:13 Қаралды-1908
Неге қаламның қақпақшасы осылай болуы тиіс?
Шарлы қаламды барлығы біледі. Бірақ, қаламның қақпақшасы неге осылай болатынын ешкім ойламаған.
ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН АЙВА
Мұқият жуылып, өзегі алынған айва азғана суға салынып пісіріледі. Оның қайнатпасынан қою шырын жасалады.
ЕЖЕЛГІ ДӘУІР ӨНЕРІ
Біздің заманымыздан бірнеше ғасыр бұрын Бағзы Греция мен оны жаулап алғап Римде қазір «Ежелгі дәуір өнері» деп ата латын сан алуан көркем өнер түрлері ерекше көркейіп өскен.
ШАҚ-ШАҚ
Үн, сүт, қант, жұмыртқа, аздап арақ қосылып, жұмсақ қамыр иленеді. Ол бірнеше бөлікке бөлініп, 1 сантиметр қалыңдықта созылады. Созылған қамыр самырсын жаңғағының үлкендігіндей етіліп туралып, қуырылады. Бәрінің бірдей қуырылуы үшін араластырып тұру керек
ДӘРІЛІК ТҮЙЕ ШЫРМАУЫҚ
Дәрілік түйе шырмауық — көп жылдық өсімдік. Тамыры қысқа, қосымша тамырлары көп.