UF

Дәм қабық (корица) қосылған крандір

Категориясы: Тағам


Тоқаш қамырынан жасалатын тағамды шығыс халқы осылай атайды.

Алдын ала езілген май құм шекермен,   көмірқышқыл аммониймен, жұмыртқамен және сірнемен біркелкі масса алынғанша араластырылады. Содан соң ұн қосып тағы да араластырылып иленеді. Қамырдың ылғалдылығы 17,5-19 процент, температурасы 18-20 градус болу керек.

Қамыр 20 грамнан домалақталып, созылады да (ұзындығы 190-210 миллиметрден) крандір формасына келтіріледі. Пісірер алдында қантқа дәм қабық араластырылып бір крандірге 1,5 грамнан келетіндей есеппен үстіне себіледі. Крандірлер май жағылған табақтарға салынып, пеш температурасы 240-260 градусқа жеткізіледі де 12-15 минут бойы пісіріледі.

Пісіріліп, салқындатылған тағам астына қағаз төселген астаушаларға салынады.

Бір килограмм крандір жасау үшін 562,3 грамм жоғары сортты үн, 224,9 грамм құм шекер, үстіне себетін 84,3 грамм шекер, 84,3 грамм жұмыртқа, 168,7 грамм - сарымай, 0,6 грамм көмірқышқыл аммоний, үстіне себетін 11,2 грамм дәм қабық және 16,9 грамм сірне жұмсалады.

Бұл тағамның түсі ашық қоңыр, крендель формалы болады. Үстіне қант пен қабық араластырылып себілуге тиіс. Ылғалдылығы 5-7 процент.

  Жарияланған-2016-03-15 16:03:13     Қаралды-389

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ЖАҢҒАҚ ҚОСЫП КЕПТІРІЛГЕН ШАБДАЛ

...

Шабдал тазаланып, үстіңгі жағынан дөңгелектеліп ойып алынады да қабығы мен сүйегі алып тасталады. Шабдал мен ойып алынған кесегі күннің көзіне немесе пешке қойып кептіріледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГАЛЛЕЙ КОМЕТАСЫ

...

ГАЛЛЕЙ КОМЕТАСЫ - эллипстік орбитасы тұңғыш рет есептеліп шығарылған және оның Күнге қайтып оралатын уақыты анықталған жарық комета.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕЛ БАСҚАРУҒА БАЙЛАНЫСТЫ ЛАУАЗЫМДАР

...

Тәңірқұт - Ғұн мемлекетінің ең жоғары билеушісінің лауазымы. Қытай тарихи еңбектерінде «тәңірқұт» сөзі «Тәңір ұлы», «Көктің ұлы» мағынасын білдіреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТӨЛЕГЕН ДОСМАҒАМБЕТОВ

...

Досмағамбетов Төлеген Сәбитұлы (1940-2001) - мүсінші, Қазақстанның еңбек сіңірген өнер қайраткері. Ол 1940 жылы Солтүстік Қазақстан облысы Уәлиханов ауданы Мұртық ауылында дүниеге келген. Алматы көркемсурет училищесін (1959), Ленинград кескіндеме, мүсін ж

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КИНЗА НОГУЛЫ

...

Бұл - кинза дәнінен жасалатын домалақ, томпақ формалы ақ түйіршіктер. Мөлшері шпан ядросындай. Қант шырыны мен ұнға шыланды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЛИМОН ЖӘНЕ МАНДАРИН НУГАСЫ (II түрі)

...

Бұл - шайқалып көпіршітілген белокты кейіннен көбік түзгіште қант-сірне шырынымен қосып тағы көпіршітілген, жаңғақ және хош иісті заттар салынған тағам. Өндіріс кезінде қалған кесінділерінің шикізаты үшін өз салмағының 15-20 процентінен аспайтын мөлшерде

ТОЛЫҒЫРАҚ »