АЛХОРЫ КӘМПИТІ (пастила)
Категориясы: Тағам
Піскен алхоры жуылып, сүйектері алынады, эмальды кастрюльге салынып, үздіксіз араластырыла отырып, қоюлана бастағанша қыздырылады. Қант қосылған соң әбден қою болғанша қайнатылады. Дайын болған массаға туралған жаңғақтар қосуға болады. Жұқа табаға өсімдік майы жағылған пергамент төселіп, оған ыстық масса жағылады. Күн көзіне қойып кептіріледі немесе қызуы орташа ғана духовкаға салып алынады.
Дайын болғаннан кейін орап, дайындап қойылған таза банкіге салынады.
Бұған 2 килограмм алхоры пюресі, 400 грамм қант және 200 грамм жаңғақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 15:34:24 Қаралды-3610
ТОРҒАУЫТ

Торғауыт - теріден қабаттала жасалатын сауыт түрі. Ауыз әдебиеті үлгілерінде көбінесе «тоғыз қабат торғауыт» және «бес қабатты сауыт» жайлы жиі айтылады. Торғауытты жасау үшін қалың теріден жалпақтау таспалар тіліп алып, оларды бірнеше қабаттап жабыстырад
АДАМНЫҢ СЕЗІМ МҮШЕЛЕРІ ТУРАЛЫ ФАКТІЛЕР

Біз қоршаған әлем туралы ақпаратты сезім мүшелері арқылы қамтамасыз ететін көптеген арналар арқылы аламыз.
Германияда қоғамдық көліктің ерекше түрі бар

Вупперталь аспалы жол —Вуппертал қаласындағы (Германия) қоғамдық көліктердің бір түрі, ол 1901 жылдың 1 наурызында шығарылған
ЖЕМІС ЧУРЧХЕЛАСЫ

Бұл - аршылған грек жаңғағынан жасалып, жеміс-мармелад қабатымен қапталатын тағам. Түтікшелердің диаметрі 35-40 мм, ұзындығы – 250-260 мм.