UF

ҚАБАТТАЛҒАН ПОМАДА-ЖЕМІС ТОРТЫ

Категориясы: Тағам


Дайын қамырдан көлемі 25 х 25 сантиметр төрт бұрыш формалы тең үш шелпек жайылып, майланған жұқа табаға салынады. Пышақтың ұшымен бірнеше жері тесіледі де пеш температурасын 210-220 градусқа жеткізіп, 25-30 минут бойына пісіріледі. Пісіріп болған соң үш шелпек те қалың етіп жағылған тосаппен немесе повидло мен джемнің бірімен бір-біріне жабыстырылады. Торттың бетіне помада, жан-жағына қалың етіп повидло жағылып, ұсақ қиқымдары үстіне себіледі. Торттың беті жемістермен, цукаттармен, тосаптармен және сілікпемен әсемделеді.

1300 грамдық тортқа 2 стакан ұн, 1 стакан таза джем немесе повидло, алты ас қасық қанттан тұратын помада, 1 стакан жас немесе консервіленген жеміс, 2 стакан құм шекерден істелген сілікпе жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-11 13:51:59     Қаралды-143

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

СҮҢГУІР СУ АСТЫНДА НЕ ІСТЕЙДІ?

...

Судың астында жұмыс жетерлік!

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУ - ӘЛЕМДЕГІ ӨЗЕКТІ МӘСЕЛЕНІҢ БІРІ

...

Су туралы көп жазылып та, айтылып та жүр. Қазіргі су проблемасы аса өзекті мәселенің бірі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Миллионерлер Финляндияда қандай айыпұлдарды төлейді

...

Финляндия тағындаған ЖҚЕ бұзуға айыпұлдар тағылмаған белдік үшін немесе дұрыс тұрақтамағаны үшін 35 еуродан басталады және жылдамдықты асырғаны үшін жүздеген мың еуроға дейін барады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҰСТАУҒА БАЛҒА НЕГЕ КЕРЕК?

...

Мына жарық дүниеде бір адам өмір сүріпті. Нар көтергендей күшті екен. Ертеңнен қара кешке дейін қап-қара түтін қаптаған ұстаханада ұсталық етіпті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАНТ ЧУРЧХЕЛАСЫ

...

Қант сірне мен агарға қосылып, ылғалдылығы 20 процентке жеткенше қайнатылады да сілікпе массасы дайындалады. Оған жүгері крахмалы қосылады. Ром эссенциясы мен ванилин қосылып, хош иіс береді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

7 ТҮРЛІ БҰҚТЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР

...

Ет ұсақтап туралады да табадағы қыздырылған майға салынып қуырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »