UF

ҚАБАТТАЛҒАН ПОМАДА-ЖЕМІС ТОРТЫ

Категориясы: Тағам


Дайын қамырдан көлемі 25 х 25 сантиметр төрт бұрыш формалы тең үш шелпек жайылып, майланған жұқа табаға салынады. Пышақтың ұшымен бірнеше жері тесіледі де пеш температурасын 210-220 градусқа жеткізіп, 25-30 минут бойына пісіріледі. Пісіріп болған соң үш шелпек те қалың етіп жағылған тосаппен немесе повидло мен джемнің бірімен бір-біріне жабыстырылады. Торттың бетіне помада, жан-жағына қалың етіп повидло жағылып, ұсақ қиқымдары үстіне себіледі. Торттың беті жемістермен, цукаттармен, тосаптармен және сілікпемен әсемделеді.

1300 грамдық тортқа 2 стакан ұн, 1 стакан таза джем немесе повидло, алты ас қасық қанттан тұратын помада, 1 стакан жас немесе консервіленген жеміс, 2 стакан құм шекерден істелген сілікпе жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-11 13:51:59     Қаралды-529

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

МАЛДАРДЫ ЖӘНЕ ӨСІМДІКТЕРДІ ЖАППАЙ ЗАҚЫМДАУШЫ ҚАРУЛАРДАН ҚОРҒАУ.

...

Малдарды жаппай зақымдаушы қарудан топтап қорғау үшін бірінші кезекте мал қоралары пайдаланылады. Мал қораларын дайындау ең алдымен оларды ауа өткізбейтіндей етіп бітеу: төбесіне шлак немесе құм төгіп қалыңдату, төбесін лаймен, известьпен және басқа еріті

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«АССОРТИ» РАХАТ-ЛУКУМЫ

...

Бұл - жеміс мармелады сияқты тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚОС АЛУА

...

Қант-сірне шырынымен араластырылған, шайқалып көпіршітілген масса белогына грек жаңғағын салып жасалатын тағам қос алуа деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАКУ КУРАБЬЕСІ

...

Бұл – үгітілген құырма сияқты тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АСҚАБАҚ БАСЫТҚЫ

...

Піскен асқабақтың қабығы жұқалап аршылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КІТАП ОЙЛАП ТАПҚАН КІМ?

...

Ең алғашқы «ғажайыпты» жасаушы кім?

ТОЛЫҒЫРАҚ »