UF

ШЫҒЫС ЖАҢҒАҒЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

Категориясы: Тағам


Кастрюльге су құйылады. Жұмыртқа салынады. Тұз бен қант ұлпасы ерітіліп, стол үстінде еленген ұнды әр жерінен тесіп, үстіне жаңағы ерітінді құйылады. Сөйтіп қатты етіп қамыр иленеді. Ол 1-2 миллиметр қалыңдықта жұқалап жайылып, үй кеспесін дайындағандай етіп жіңішкелеп тілінеді де аздап құрғатылады. Артық ұннан арылтып, қайнап жатқан майға аз-аздап салып қуырылады. Қуырып болған соң майын ағызу үшін ол елекке салып қойылады да майы ағып болған соң үстіне қант ұлпасы себіледі. Қантқа ванильді қант қосылады.

650 грамдық тағам жасау үшін 3 стакан ұн, 3 жұмыртқа, 1/4 стакан су, 1 ас қасық қант ұлпасы (қамырға қосылатын), 1 ас қасық себілетін қант ұлпасы, жарты шай қасық тұз, 2 грамм ванильді қант, қуыратын май жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-11 13:22:54     Қаралды-1115

Мәлімет сізге көмек берді ма

АНИМАЛИСТ ДЕГЕН КІМ?

...

ЖИДЕК іздеп орманды шарлап-шарлап әбден шаршаған кішкене қонжық кенет отыра кетті. Суретшінің шебер қолы қонжықтың ұйпа-тұйпа мамық жүнін, таңғала қараған аңғал көзін айнытпай жеткізген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДІРІЛДЕКТІ ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА БОЛАДЫ?

...

Үйітіліп, әбден тазартылған сиырдың сирағы бірнеше бөлікке бөлінеді де кастрюльге салынып, су құйылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

8 ТҮРЛІ ПАЛАУ ДАЙЫНДАҢЫЗ

...

Шағындау қазан отқа қойылады да, май салып қыздырылады. Май қайнай бастағанда сақиналап, ірілеу етіп туралған...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МЕРГЕНДІК НЕМЕСЕ НЫСАНА КӨЗДЕУ

...

Бізге мәлім болғандай оқ ататын мылтық XIV ғасырдан пайда болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАРА АЛХОРЫ САМБУГЫ

...

Әбден жуылған қара алхорының үстіне салқын су қуйылып, бір-екі сағат қойылады да сол суға салынған күйінде бұқтырылып, қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАБАТТАЛҒАН ПАХЛАВА

...

Ішіне жаңғақ салып, ашытқы қосылған қамырдан жасалған май мен балға салынған тағам осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »