ШЫҒЫС ЖАҢҒАҒЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)
Категориясы: Тағам
Кастрюльге су құйылады. Жұмыртқа салынады. Тұз бен қант ұлпасы ерітіліп, стол үстінде еленген ұнды әр жерінен тесіп, үстіне жаңағы ерітінді құйылады. Сөйтіп қатты етіп қамыр иленеді. Ол 1-2 миллиметр қалыңдықта жұқалап жайылып, үй кеспесін дайындағандай етіп жіңішкелеп тілінеді де аздап құрғатылады. Артық ұннан арылтып, қайнап жатқан майға аз-аздап салып қуырылады. Қуырып болған соң майын ағызу үшін ол елекке салып қойылады да майы ағып болған соң үстіне қант ұлпасы себіледі. Қантқа ванильді қант қосылады.
650 грамдық тағам жасау үшін 3 стакан ұн, 3 жұмыртқа, 1/4 стакан су, 1 ас қасық қант ұлпасы (қамырға қосылатын), 1 ас қасық себілетін қант ұлпасы, жарты шай қасық тұз, 2 грамм ванильді қант, қуыратын май жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 13:22:54 Қаралды-2157
ВАНИЛЬДІ ШЕКЕР-ПЕНДЕР

Құмшекер мен сірнеден шырын дайындалады да, 135-145 градусқа дейін қайнатылады. Дайын карамель массасын арнаулы столда 80-90 градусқа дейін салқындатып, аз-аздап ванилин қосылады. Содан соң илеп, машинамен не қолмен ақ жібектей болғанша тартылады, оның ше
ӘСЕМДЕЛГЕН ЖАҢҒАҚ ҚУЫРМАСЫ (печенье)

Кептірілген нан түйіліп, ұнтақталған жаңғақпен және қантпен араластырылады. Үстіне ерітілген сарымай, жұмыртқаның мұқият шайқалған сары уызы, жарты лимон шырыны мен қабығы салынады.
БАЛМҰЗДАҚ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТАР

БАЛМҰЗДАҚ – барлық дерлік балалардың және көптеген ересектердің сүйікті тағамы.
КУН – БІЗДІҢ ЕҢ ҮЛКЕН ЖҰЛДЫЗ

Бұлт жаппаған, түтін баспаған кезде Күннің жарықтығы, өткірлігі сондай, оған тура қарай алмайсың.
ТАЛҚАННАН ЖАСАУҒА БОЛАТЫН ТӘТТІ ТАҒАМДАР

Қазақ халқының, әсіресе, қарт адамдардың сүйсініп жейтін тағамдарының бірі - тарының талқаны. Талқан қуырып ақтаған тарының сөгінен немесе оның айырып алған жармағынан диірменге тартып жасалады.