UF

ШЫҒЫС ЖАҢҒАҒЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

Категориясы: Тағам


Кастрюльге су құйылады. Жұмыртқа салынады. Тұз бен қант ұлпасы ерітіліп, стол үстінде еленген ұнды әр жерінен тесіп, үстіне жаңағы ерітінді құйылады. Сөйтіп қатты етіп қамыр иленеді. Ол 1-2 миллиметр қалыңдықта жұқалап жайылып, үй кеспесін дайындағандай етіп жіңішкелеп тілінеді де аздап құрғатылады. Артық ұннан арылтып, қайнап жатқан майға аз-аздап салып қуырылады. Қуырып болған соң майын ағызу үшін ол елекке салып қойылады да майы ағып болған соң үстіне қант ұлпасы себіледі. Қантқа ванильді қант қосылады.

650 грамдық тағам жасау үшін 3 стакан ұн, 3 жұмыртқа, 1/4 стакан су, 1 ас қасық қант ұлпасы (қамырға қосылатын), 1 ас қасық себілетін қант ұлпасы, жарты шай қасық тұз, 2 грамм ванильді қант, қуыратын май жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-11 13:22:54     Қаралды-1235

Мәлімет сізге көмек берді ма

ДОЛБАР ДЕГЕН НЕ?

...

Суретші кейін өз шығармасына керсі белгілі бір детальді, не көріністі тап онша тәптіштеп жатпай-ақ, тек сырт долбарын асығыс суретке түсіреді. Міне, мынау П. А. Федотовтың «Майордың үйленуі» деген картинасы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КУН – БІЗДІҢ ЕҢ ҮЛКЕН ЖҰЛДЫЗ

...

Бұлт жаппаған, түтін баспаған кезде Күннің жарықтығы, өткірлігі сондай, оған тура қарай алмайсың.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АТАҚТЫ ХИМИКТЕР

...

Химия ғылымын зерттейтін және түрлі химиялық реакциялар мен химиялық заттармен жұмыс істейтін адамды химик деп атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТЕННИС СПОРТ ТАРИХЫНАН

...

Теннис спортының негізгі екі турі бар: үлкен және стол теннисі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫТЫРЛАҚ

...

Ун, сүт, жұмыртқа және қанттан қатты тұщы қамыр иленеді. Ол жұқалап жайылып, арнаулы кескішпен дөңгелектеліп кесіледі де қыздырылған майға ашық сары түске енгенше қуырылып пісіріледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҮР ЕТ ДАЙЫНДАУ

...

Сүрлеу дегеніміз – етті қақтап, тұздап сақтау. Сүр ет ерекше дәмді болады. Өзіне тән иісі Өте жағымды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »