UF

БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ДӨҢГЕЛЕК ҚУЫРМА-ҚАТТАМА (печенье)

Категориясы: Тағам


Бадам іріктеліп алынып, үккішке салынып ұнтақталады. Арнайы бадам үккіш болмаса, бадамды қантпен және екі жұмыртқаның ағымен араластырып, көзі кішкентай ет тартатын машинкадан 2-3 рет өткізу қажет. Массаға қалған белок қосылып, қалақшамен араластырыла отырып, 45 градусқа дейін қыздырылады да салқындатылады. Содан соң ұн қосылып, ақ қағаз төселген жұқа табаға шағын дөңгелек шелпек түрінде сығып шығарылады. Оның шағын, яғни 10 грамдық, сондай-ақ үлкен, яғни, 40-50 грамдық болуы да мүмкін. Температураны 150-170 градусқа жеткізіп, шағындарын 10-15, ал үлкендерін 20-25 минут пісіреді.

Піскен шелпектер төңкеріліп, қағаздары үстіне қаратылады да, қағаз суланып, бөлініп алынады. Шағын шелпектерді екі-екіден повидломен біріктіруге де болады.

Қамырды қағаз үстіне емес, май жағылып, үн себілген жұқа табаға салуға да болады.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-03-11 13:14:43     Қаралды-644

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҮЙГЕ БАЙЛЫҚ ПЕН БЕРЕКЕ ӘКЕЛЕТІН ХОШ ИІСТЕР

...

Үйге байлық пен береке әкелетін хош иістер

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГУШИ ФИЛЬ (ТӘЖІКТЕР ӘДІСІМЕН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚҰЛАҚШАЛАР)

...

Ұнға жұмыртқа, май, сут, қант қосылып, ашытылмастан қамыр иленеді. Ол «демін алдыру үшін» 30-40 минут қойып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАРАМЕЛЬ

...

50 грамм қантпен араластырылған жұмыртқа шайқалады. Үстіне ваниль ұнтағы қосылып, сүт құйылады. Сөйтіп қант әбден еріп кеткенше шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПАЛИТРА

...

Әр суретші дүниені өзінше көріп, өзінше бейнелейді. Әрқайсысы әр түрлі бояу үйлесімін ұнатады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАГАЛТАЙ

...

Жағалтай көгершіннен сәл-ақ үлкен. Дене тұрқы - 35 см, салмағы 170-350 г. Жағалтай аталу себебі - сырт түсі қара жағал болып келеді. Жағалтайдың ту сырты қара қоңыр, бауыры ашықтау, сары жолақ тартып, сағал-сағал болып тұрады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ КӘМПИТТЕРІ

...

Терең табаға қант салынып, жақсы жанып жатқан отқа қойылады. Ол ашық қоңыр түске енгенше қыздырылып, жаңғақ дәндері қосылады да бәрі жақсылап тез-тез араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »