UF

БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ДӨҢГЕЛЕК ҚУЫРМА-ҚАТТАМА (печенье)

Категориясы: Тағам


Бадам іріктеліп алынып, үккішке салынып ұнтақталады. Арнайы бадам үккіш болмаса, бадамды қантпен және екі жұмыртқаның ағымен араластырып, көзі кішкентай ет тартатын машинкадан 2-3 рет өткізу қажет. Массаға қалған белок қосылып, қалақшамен араластырыла отырып, 45 градусқа дейін қыздырылады да салқындатылады. Содан соң ұн қосылып, ақ қағаз төселген жұқа табаға шағын дөңгелек шелпек түрінде сығып шығарылады. Оның шағын, яғни 10 грамдық, сондай-ақ үлкен, яғни, 40-50 грамдық болуы да мүмкін. Температураны 150-170 градусқа жеткізіп, шағындарын 10-15, ал үлкендерін 20-25 минут пісіреді.

Піскен шелпектер төңкеріліп, қағаздары үстіне қаратылады да, қағаз суланып, бөлініп алынады. Шағын шелпектерді екі-екіден повидломен біріктіруге де болады.

Қамырды қағаз үстіне емес, май жағылып, үн себілген жұқа табаға салуға да болады.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-03-11 13:14:43     Қаралды-282

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ИТБҮЛДІРГЕННЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Медицинада итбүлдірген жапырақтарын ұнтақ немесе қайнатып алынған тұнба турінде қызылшамен ауырған адамның қызуын түсіруге және асқазан сөлінің қышқылын баяулатуға қолданады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕМАХЛИН МҰТТАҚЫСЫ

...

Ішіне тәтті заттар салып, ашытқы қосылған тоқаш қамырынан жасалған тағам осылай деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МАЛАЙСАРЫ БАТЫР

...

Малайсары (шамамен 1700 жылы дүниеге келген, 1756 жылы қайтыс болған) - Орта жүздің батыры әрі биі. Шыққан тегі - Орта жүздің арғын тайпасының бәсентиін руынан. Акесі Тоқтауыл - батыр, балуан болған кісі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ФАЙНКУХЕН

...

Бөлке жасалатын қамырдан пісірілген сопақша нан осылай деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДӘПТЕР НЕГЕ ДӘПТЕР ДЕП АТАЛАДЫ?

...

Бір кезде «еріп кететін дәптерге» ешкім де таңданбайтын.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕР НЕГЕ СІЛКЕНЕДІ?

...

Жер сілкіну болғанда жер гуілдеп, шытынап, дірілдей бастайды. Телеграф бағандары құлап, поездар ойыншықтай аударылып, үйлер қирап, тұтас көшелер жер астына түсіп кетеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »