UF

СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА

Категориясы: Тағам


Май қантқа қосылып, хош иіс беретін заттармен бірге кастрюльге салынады, ағаш қалақшамен күңгірт тартқанша араластырылып, бірте-бірте бір жұмыртқадан қосып отырылады. Массадағы қант түйіршіктері еріп кеткенде оған сұлы үлпегі салынады. Сұлы үлпегіне алдын-ала ұн және ұнтақталып, аздап қуырылған жаңғақ қосылады. Қамыр аздап араластырылып, шай қасықпен алынады да, екінші қасықпен маймен майланып, ұн себіліп қойылған жұқа табаға ысырып салынады.

Пеш температурасын 170-200 градусқа жеткізіп, 15-20 минут пісіргеннен кейін қуырма табадан пышақпен еппен алынады.

550-600 грамм қуырма жасау үшін 2 стакан сұлы үлпегі, 1 шай қасық ұн, 3/4 стакан қант (құм шекер), 100 грамм май, 1 жұмыртқа, жарты стакан жаңғақ, 1 грамм ванильді қант немесе лимон яки апельсин цедрасы, 1 ас қасық ликер жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-11 12:50:05     Қаралды-2501

Мәлімет сізге көмек берді ма

КОНЬКИ МҰЗДА СЫРҒАНАЙДЫ АЛ ЕДЕНДЕ НЕГЕ СЫРҒАНАМАЙДЫ?

...

Сен аяғыңа коньки байлап жатып, оның мұз бетінде сырғанауы табиғат заңдарымен толық үйлесетіні жөнінде ойланып бас қатырмайсың да.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БЕЛБЕУ ТАСТАУ

...

Қазақтың ұлттық ойыны

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАРЫС

...

Барыс - биік тауда мекендейтін ерекше сымбатты жыртқыш аң. Ол өте айлакер, күшті әрі шапшаң. Жемін биік тасты жерден, кейде кұз арасынан аңдып отырып, 15 метрге дейінгі биіктіктен секіріп, аса ептілікпен ұстай алады. Ұсак жануарлар мен кұстардан басқа, ке

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Кальмарлар ұша алады

...

Тынықмұхит кальмары – «ұшатын» мүмкіндігі бар, онқолды тұқымдастардың ішіндегі басаяқты ұлулар түрі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИТЕЛГІ

...

Ителгі - дүние жүзінде кең тараған құс. Қазақстанда сілемді таулар мен ормансыз ашық далалардан басқа жердің бәрінде кездеседі. Әсіресе, Маңғыстау мен Үстіртте, Сарыарқаның жатаған таулы өңірлерінде мол ұшырасады. Ителгіні баптау, жалпы, қыран құсты қолға

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАЯ – ЖЫЛҚЫНЫҢ САУЫР ЕТІ.

...

Оны сүрлеуге, қақтап кептіруге, сондай–ақ ыстауға да болады. Әуелі жая 10 сантиметр қалыңдықта сылынып алынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »