UF

СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА

Категориясы: Тағам


Май қантқа қосылып, хош иіс беретін заттармен бірге кастрюльге салынады, ағаш қалақшамен күңгірт тартқанша араластырылып, бірте-бірте бір жұмыртқадан қосып отырылады. Массадағы қант түйіршіктері еріп кеткенде оған сұлы үлпегі салынады. Сұлы үлпегіне алдын-ала ұн және ұнтақталып, аздап қуырылған жаңғақ қосылады. Қамыр аздап араластырылып, шай қасықпен алынады да, екінші қасықпен маймен майланып, ұн себіліп қойылған жұқа табаға ысырып салынады.

Пеш температурасын 170-200 градусқа жеткізіп, 15-20 минут пісіргеннен кейін қуырма табадан пышақпен еппен алынады.

550-600 грамм қуырма жасау үшін 2 стакан сұлы үлпегі, 1 шай қасық ұн, 3/4 стакан қант (құм шекер), 100 грамм май, 1 жұмыртқа, жарты стакан жаңғақ, 1 грамм ванильді қант немесе лимон яки апельсин цедрасы, 1 ас қасық ликер жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-11 12:50:05     Қаралды-565

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ТАЙГА – ЖАСЫЛ МҰХИТ

...

Орманның өзі әр түрлі: шырша, қарағай, самырсын өсетіндерін - қылқан жапырақты, ал қайың, көк терек, жөке өсетіндерін жапырақты орман дейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ШҰЖЫҚТАРЫ

...

Грек жаңғағының мықты-мықты жарты дәндері іріктеліп алынып, бір тәулік бойы салқын суға салып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ОРАЗА АЙТ

...

Отыз күн ораза біткеннен кейін рамазан айының жалғасы ретінде үш күн ораза айт мейрамы өтеді. Айттан бір күн бұрын «арафа (арапа)» күні болады. Сол күні мерекеге арналған бауырсақ, шелпек пісіріледі. Арафа күні үй ішін тазалап, мерекеге дайындық жұмыстары

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТЕМІРДІ ҚАЙДАН АЛАДЫ?

...

Жер-жаһанда темір ұшан-теңіз: ол - сар шағыл құм арасынан, қызғылт-құба топырақ ішінен, қоңыр тас - кремнийден табылады. Керек десең су құрамында да бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҰҚАРДЫҢ ДОМАЛАҚ КАРАМЕЛЬДЕРІ (БҰҚАР ШАРЛАРЫ)

...

Бұл - оралмаған, шар сияқты домалақ карамельдер. Бетінде түрлі түске боялған жолақтары болады. Беті құрғақ, қолға жабыспайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Дәм қабық (корица) қосылған крандір

...

Тоқаш қамырынан жасалатын тағамды шығыс халқы осылай атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »