UF

СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА

Категориясы: Тағам


Май қантқа қосылып, хош иіс беретін заттармен бірге кастрюльге салынады, ағаш қалақшамен күңгірт тартқанша араластырылып, бірте-бірте бір жұмыртқадан қосып отырылады. Массадағы қант түйіршіктері еріп кеткенде оған сұлы үлпегі салынады. Сұлы үлпегіне алдын-ала ұн және ұнтақталып, аздап қуырылған жаңғақ қосылады. Қамыр аздап араластырылып, шай қасықпен алынады да, екінші қасықпен маймен майланып, ұн себіліп қойылған жұқа табаға ысырып салынады.

Пеш температурасын 170-200 градусқа жеткізіп, 15-20 минут пісіргеннен кейін қуырма табадан пышақпен еппен алынады.

550-600 грамм қуырма жасау үшін 2 стакан сұлы үлпегі, 1 шай қасық ұн, 3/4 стакан қант (құм шекер), 100 грамм май, 1 жұмыртқа, жарты стакан жаңғақ, 1 грамм ванильді қант немесе лимон яки апельсин цедрасы, 1 ас қасық ликер жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-11 12:50:05     Қаралды-377

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

КЕНДІ ҚАЛАЙ ӨНДІРЕДІ

...

Біз әуелі кен байлығы, яғни қазба байлық дегеніміз не екенін білейік. Біз өмір сүріп жатқан Жер, оның қыртысы алуан түрлі топырақтардан, тастардан, т.б. нәрселерден тұратынын білеміз. Олардың барлығы кен байлығына жатпайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАППАЙ ЗАҚЫМДАУШЬІ ҚАРУ

...

Жаппай зақымдаушы қару - адамдар мен хайуанаттардың арасында жаппай шығып тудыратын үлкен зақымдаушы күшке ие.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰР

...

Кұр - орман құсы. Қазақстанда кұр, ак құр, тундра құры, сұр құр, меңіреу құр деген түрлері кездеседі. Ұяларын көбіне қайың ағашына салады. Кұрлар тобы қыс бойы бірге жүреді. Көктемнің басында бір-бірінен бөлініп, ерекше құрқылдап қораздана бастайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛ НАНЫ

...

Дөңгелек, шеттері қалың да, ортасы жұқа нан осылай аталады. Салмағы - 0,2 килограмм.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЙЫЛЖАПЫРАҚ СҮЙСІН ЖӘНЕ ТЕЛПЕК СҮЙСІН

...

Бұл – көп жылдық, шөп тектес өсімдік. Сабағы қуыс, жапырақтары көп.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТУДЫ ҚАСТЕРЛЕУ

...

Сап түзеп тұрған қалың әскердің алдына ту сән-салтанатпен әкелінген. Керней- сырнайлар тартылып, барабан, дабыл соғылып, бас колбасшы туға қымыз бүріккен. Қымыз - ежелден келе жатқан көшпелілердің сусыны. «Туға қарап қымыз бүрку» көшпелілердің ат жалын та

ТОЛЫҒЫРАҚ »