UF

ЖУГЕРІ ҚУЫРМАСЫ

Категориясы: Тағам


Жұмыртқа мен қантты 40-50 градусқа дейін қыздырып, шайқау керек. Оны шайқай отырып бөлме температурасына дейін салқындатады. Содан соң жүгері ұнымен және үккіштен өткізілген жаңғақпен араластырылады. Қамыр маймен майланған, ұн себілген жұқа табаға салынады немесе маймен майланған жұқа табаға әр түрлі формаға келтіріліп, сығылады. Сөйтіп пеш температурасын 200-220 градусқа жеткізіп, 10-12 минут бойы пісірсе қуырма дайын болады.

400-500 грамм қуырма жасау үшін 1 қырлы стакан жүгері ұны, 1 қырлы стакан жаңғақ, жарты стакан құм шекер, 3 жұмыртқа жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-11 12:11:24     Қаралды-3667

Мәлімет сізге көмек берді ма

АУРУ ТУҒЫЗАТЫН ГРИБТЕР

...

Ауру туғызатын грибтер - өсімдік текті өте ұсақ организмдер, олардың көбею жолы мен құрылысы бактерияларға қарағанда өте күрделі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АТУ ҚАРУЫ

...

Қазақ халқының ату қаруы жақ (садақ) деп аталған Жақтар әр түрлі материалдар (ағаш, тарамыс, мүйіз, сүйек, тері, қайыңның тозы) пайдаланған бірнеше бөліктерден құралған. Жақтың жеке жасалып, атуға арналған бөлшегі - оқ.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАНА - ҚАНТ ДИАБЕТІН ЕМДЕЙДІ

...

Бұл – биіктігі 60 сантиметрге дейін жететін, көпшілікке белгілі бір жылдық, шөп тектес өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СОЛТҮСТІК МҰЗДЫ МҰХИТ

...

Жер шарындағы ең кіші мұхит

ТОЛЫҒЫРАҚ »

14 ТҮРЛІ ПАЙДАЛЫ ТОСАПТАР (СИРОП)

...

Тосап қайнату үшін мөлшері бірдей, ұсақтау қызыл помидорлар іріктеледі. Ол үшін жарақатталған, езілгендері алынып тасталынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМДЫ ГРИЛЬЯЖ

...

Жармаланған бадам қосылған, қант-сірне шырынында қайнатылған, жалпақ төрт бұрышты шыны тәрізді қатты тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »