ПИЛИТА
Категориясы: Тағам
Бұл тағамды жасау үшін қатты етіліп қамыр иленеді де, 20 тең бөлікке бөлінеді. Олардың әрқайсысы ұзындығы 60-70 см болатындай етіліп созылады. Содан соң екі ұшын біріктіріп есіп, майға салып пісіру керек. Содан соң салқындатып, үстіне қант ұлпасы себіледі.
Салмағы 50 грамдық он пилита жасау үшін екі стакан ұн, 2 ас қасық қуыруға арналған сарымай, бір ас қасық қант ұлпасы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-10 14:15:25 Қаралды-1827
БАЛ АРАЛАСТЫРЫЛҒАН СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)
Ұнға сода араластырылып, елекпен еленеді. Май қантқа қосылып, әбден ағарғанша шайқалады.
НЕЛІКТЕН АЛГЕБРА АЛГЕБРАҒА АЙНАЛДЫ?
9 ғасырда өмір сүрген Орта Азия математигі әл-Хорезми бірінші дәрежелі...
Жұлдызды жауынгерлер әлемді қалай өзгертті
1977 жылы алғашқы рет «Жұлдызды жауынгерлерді» көргеннен кейін Джеймс Кемерон қалааралық жүргізуші жұмысымнан кетті және кинематограф болуға бел буды. Фильмнің экран нұсқасы 1977 жылы көптеген ізбасарлардың, ойындардың санын, сонымен қатар «Жұлдызды жау
БӘЙШЕШЕК - ДЕНЕНІҢ ҚЫЗУЫН ТӨМЕНДЕТЕДІ
Бәйшешек – биіктігі 35 сантиметрге жететін қоңырқай түсті, қысқа, тамыр сабағы жіңішке, қосалқы тамырлары бар көп жылдық, шөп тектес өсімдік.