UF

АЗЕРБАЙЖАН НАНЫ

Категориясы: Тағам


Қамыр мен помада дайындау әдісі бұқар нанын дайындау әдісіне ұқсас. Одан айырмашылығы қамыр иленгенде сүттің орнына жұмыртқа қолданылады және запыран сығындысы қосылады. Илеп болғаннан кейін қамырдың температурасы 18-20 градус, ылғалдылығы 21-23 процент болу керек. Қамыр 0,5 килограмнан өлшеп, диаметрі 30-35 миллиметр батон формасына келтіріледі. Содан соң қағаз төселген қаңылтыр табақтарға салынады. Әуелі жұмыртқа жағып, содан кейін температурасы 200-230 градус пешке қойылып пісіріледі. Оған 20-25 минут уақыт кетеді. Салқындатылғаннан кейін батонға екі қабат етіп помада жағылады. Алғашқы қабатының ені 40-45, қалыңдығы 7-8 миллиметр етіліп жағылады да, үстіне одан гөрі енсіздеу - ені 8-19 миллиметр болатындай етіліп екінші қабат жағылады. Помада қатып болған соң батон ені 40 миллиметр болатындай етіліп қиғаштап тілінеді.

Батондар қағаз төселген астаушаларға 3-4 қатар етіліп салып қойылады.

Бір килограмм азербайжан нанын жасау үшін 325,2 грамм жоғары сортты ұн, 162,6 грамм сарымай, 94,3 грамм қант ұлпасы, 78,0 грамм жүзім, 48,8 грамм құрғақ цукат, 104,1 грамм жұмыртқа, 48,8 (бұл 58,5 грамм кептірілмеген лещина жаңғағымен пара-пар) грамм кептіріліп, ұнтақталған лещина жаңғағы, 1,5 грамм аммоний, 0,06 грамм запыран, жағатын 13,0 грамм жұмыртқа, помадаға кететін 243,9 грамм құм шекер және помадаға салатын 24,4 грамм сірне жұмсалады.

Азербайжан нанының формасы қиғаштап тілінген, қою сары түсті, помадамен жылтыратылған, сынғыш, бірақ үгітілмейтін, ылғалдылығы – 10-13 процент болу керек.

  Жарияланған-2016-03-10 14:07:19     Қаралды-315

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

КІТАП ОЙЛАП ТАПҚАН КІМ?

...

Ең алғашқы «ғажайыпты» жасаушы кім?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ

...

Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БЕХИ ДУЛМА (ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН АЙВА)

...

Піскен айва жемісінің түктері алынып тасталып, ортасы дәнімен алынады да салқын сумен шайылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Болашаққа көзқарас

...

Тесла шын мәнісінде тамаша адам болды. Міне оның 1908 жылы жазғаны – 60-тан астам жыл бойы компьютерлік желілер дами бастағанға дейін.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БРУНСЛИ ПЕЧЕНЬЕ

...

Тазаланған бадам шоколадқа қосылып, әбден ұсақталғанша үккішпен үгіледі. Жұмыртқаның ақ уызына қант қосылып, жақсылап шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕҢ БЕРІК, ЕҢ ЖҰМСАҚ ҚАЙ МЕТАЛЛ?

...

Әуелі ең берік металл туралы. Оның аты – титан, күміс түсті - ақ, сыртқы түр: болатқа ұқсайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »