ҚАУЫН ҚАЙНАТПАСЫ
Категориясы: Тағам
Піскен қауынның қабығы аршылып, дәнінен тазартылады да жұмсақ етіп әбден езіледі. Суға салып қант шырыны дайындалады. Оған лимон қышқылы қосылып, қайнағанша қыздырылады да үстіне қауын массасы мен алдын-ала суға салып бөктірілген желатин салынады. Масса 40-45 градусқа дейін салқындатылып, біркелкі көбікті масса түзілгенше шайқалады. Дайын болған қайнатпа тездетіп ыдыстарға құйылады.
Бұған 400 грамм қауын, 300 грамм құм шекер, 2 грамм лимон қышқылы, 30 грамм желатин және 400 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 16:15:08 Қаралды-2245
ӘРІПТЕР ҚАЙДАН ПАЙДА БОЛДЫ?
Әліппе деген аса маңызды, өте қажетті кітап қой. Оның алғашқы беттерін тіпті әріп дегеннің не екенін мүлде білмейтін адам да оқи алады.
АҢ-ҚҰСТАРДЫҢ ІШІНДЕ ТҮНГІ АҢШЫЛАР
Тек жапалақ қана емес, мысық, күзен, түлкі, қасқыр сияқты басқа да жануарлар өз кемдерін түнде аулайды.
БАЙҚАЛ ЖӘНЕ ҚАРАТАУ ТОМАҒА ШӨБІ
Қояншық ауруын және ревматизмге байланысты ми тамырларының, жүрек бұлшық еттерінің қабынуын емдейді.
ҚАЗАҚСТАНДАҒЫ ЕҢ ЖАҚСЫ ЖҮЗІМ СОРТТАРЫНЫҢ СИПАТТАМАСЫ
Жүзімнің қазіргі қолданылып жүрген, аудандастырылған сорттары ұсынылады.
Өнертабыстың ең мұңды патенті
1985 жылы Ральф Пиро «өз-өзін ынталандыратын аппаратты» патенттеген.