ҚАМЫР ҚОСЫП ПІСІРІЛГЕН АЛМА
Категориясы: Тағам
Жуылған, өзегі алынып, қабығы аршылған алма қалыңдығы 0,5 сантиметр етіліп, дөңгелектеліп кесіледі де үстіне қант себіледі. Жұмыртқаның сары уызы, қант, ұн, қаймақ, тұз мұқият араластырылып, сүтке езіледі. Ал жұмыртқаның ақ уызы шайқалып, еппен қамырға енгізіледі. Дөңгелектеліп кесілген алма аспаз инесімен ептеп қамырға тығылады да тездетіп майы қызып тұрған табаға салынады. Сырты сарғайып, қабыршақтанып піскенше ұсталады.
Дастарқанға қойылар алдында үстіне қант ұлпасы себіледі.
Бұл тағамға 500 грамм алма, 20 грамм құм шекер, 120 грамм бидай ұны, 120 грамм жұмыртқа, 60 грамм қант ұлпасы, 120 грамм сүт, 60 грамм қаймақ, 1 грамм тұз және 60 грамм сарымай жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 15:21:29 Қаралды-2404
ЖЫЛНАМАЛАР ЖИНАҒЫ
«Жылнамалар жинагы» - бұл екі томнан тұратын кітап. Кітапты Иран хандарының сарайында жоғары қызмет істеген Фазлаллах Рашид әд-Дин жазған. Ол Жылнамалар жинағын» 1300-1301 жылдары бастап, 1310-1311 жылдары аяқтаған. Шамамен 10 жыл бойы еңбектенген.
ДӘРІЛІК ТҮЙЕ ШЫРМАУЫҚ
Дәрілік түйе шырмауық — көп жылдық өсімдік. Тамыры қысқа, қосымша тамырлары көп.
СҰҢҚАР
Қазақтың кәнігі құсбегілері сұңқардың өзін бірнеше түрге бөліп, түр-түсіне, мінез-бітіміне орай саралай білген. Мәселен, ак сұңқар, ақ бас сұңқар деп атайтын болған. Сол атауларына орай, сұңқардың сырт түсі әр түрлі болып келгенімен, тұлға-бітімінде, міне
ҚОЙБҮЛДІРГЕННЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ
Қойбүлдіргеннің жидегі - бағалы тағамның бірі. Оның құрамында адам денсаулығына қажетті заттар көп. Жидегінің хош иісі, тәтті дәмі болады.
«АҒАШТАР КҮНІ» («ЖЕР КҮНІ»)
1872 жылы Небраска штатының (АҚШ) ауылшаруашылық басқармасында Джон Стерлинг Мортонның тікелей ұйтқы болуымен жыл сайын қоршаған ортаны көгалдандыру мақсатында бір күнді белгілеу туралы ұсыныс жасалды.
ТЕМІР МЕН БОЛАТТЫҢ ҚАЙСЫСЫ ҚАТТЫ?
Пионерлер металл сынықтарын жинаған кезде олар таудай ғып бір жерге үйгендері бір емес, екі түрлі металл екенін біле бермейді, өйткені олар түрі жағынан біріне-бір өте ұқсас.