UF

ҚАМЫР ҚОСЫП ПІСІРІЛГЕН АЛМА

Категориясы: Тағам


Жуылған, өзегі алынып, қабығы аршылған алма қалыңдығы 0,5 сантиметр етіліп, дөңгелектеліп кесіледі де үстіне қант себіледі. Жұмыртқаның сары уызы, қант, ұн, қаймақ, тұз мұқият араластырылып, сүтке езіледі. Ал жұмыртқаның ақ уызы шайқалып, еппен қамырға енгізіледі. Дөңгелектеліп кесілген алма аспаз инесімен ептеп қамырға тығылады да тездетіп майы қызып тұрған табаға салынады. Сырты сарғайып, қабыршақтанып піскенше ұсталады.

Дастарқанға қойылар алдында үстіне қант ұлпасы себіледі.

Бұл тағамға 500 грамм алма, 20 грамм құм шекер, 120 грамм бидай ұны, 120 грамм жұмыртқа, 60 грамм қант ұлпасы, 120 грамм сүт, 60 грамм қаймақ, 1 грамм тұз және 60 грамм сарымай жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-09 15:21:29     Қаралды-317

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҒАРЫШҚА НЕ ҮШІН ҰШАДЫ ?

...

Жерден қарағанда жұлдыздар онша анық көрінбейді, өйткені бізге ауа кедергі келтіреді. Ал ауада үнемі шаң-тозаң, су тамшылары, түтін тұнып тұрады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕМІС ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ

...

Сарымайға қант қосу керек. Үгілген ірімшік, жүзім, кептірілген өрік, қуырып, ұнтақталған жаңғақ, ванилин қоса отырып, ағарғанша езіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТӘТТІМБЕТ

...

Тәттімбет Қазанғапұлы (1815-1862) - шертпе күйдің негізін қалаған классик күйші-сазгер. Ол Қарағанды облысындағы Мыржық тауының бойында дүниеге келген. Ол жастайынан өнерлі ортада өскен. Оның ата-бабаларының ішінде кемеңгер билер, ақылды шешендер, қалжыңқ

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ НУГАСЫ

...

Бұл жаңғақты мол салып шайқалған кәмпит массасынан тұрады. Жаңғақ нугасы да лимон нугасы сияқты дайындалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒЫРЫҚ ҚАЙДА ТЫҒЫЛҒАН?

...

Шынында да, қызық, біздің ормандағы, таудағы, бос бөлмедегі айқайымызға құдды мазақ қылғандай қайталап үн қататын кім?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАҚ-ШАҚ

...

Үн, сүт, қант, жұмыртқа, аздап арақ қосылып, жұмсақ қамыр иленеді. Ол бірнеше бөлікке бөлініп, 1 сантиметр қалыңдықта созылады. Созылған қамыр самырсын жаңғағының үлкендігіндей етіліп туралып, қуырылады. Бәрінің бірдей қуырылуы үшін араластырып тұру керек

ТОЛЫҒЫРАҚ »